Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) a trimis Guvernului un memoriu prin care cere modificarea Legii 329/2009 privind reorganizarea institutiilor, prin care vrea sa salveze 40 de angajati din cei aproape 140, a declarat presedintele comisiei, Vajda Borbala.
"Anul trecut am redus personalul de doua ori, in luna mai si la sfarsitul anului. Din 171 salariati am ramas aproape 140 si, prin aplicarea Legii 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, ar trebui sa ramanem 103 angajati. Noi incercam sa nu mai facem si alte disponibilizari si vrem sa ramanem in actuala formula de pana la 140 de angajati", a afirmat Borbala, citat de NewsIn.

El a precizat ca inca nu a primit un aviz pentru o organigrama cu aproape 140 de posturi, dar ca a trimis Guvernului un memoriu in acest sens, "de unde a primit semnale pozitive". Insa "pentru modificarea Legii 329, ar trebui data o Ordonanta de Urgenta", a completat Borbala.

"Avem mare nevoie de personal. Nu putem face fata volumului actual de munca cu angajati putini, mai ales acum, cu derularea proiectului reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda", a subliniat presedintele CNCAN.

CNCAN este autoritatea nationala in domeniul reglementarii, autorizarii si al controlului activitatilor nucleare, aflata sub coordonarea Guvernului Romaniei. Comisia controleaza centrala nucleara de la Cernavoda, reactorii nucleari de cercetare, precum si peste 5.600 de instalatii radiologice, detinute de circa 4.000 de agenti economici.

La nivel national, CNCAN este responsabila cu elaborarea Strategiei de Securitate Nucleara a Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri