Compania Marexin (Marine Resources Exploration International BV), controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, va demara in cursul acestui an lucrarile de explorare a namolului sapropelic si in Georgia, potrivit informatiilor trimise de companie.
"Am primit licenta in Georgia si vom incepe activitatile de explorare in apele georgiene in cursul acestui an", potrivit companiei.

De asemenea, reprezentantii Marexin spun ca isi vor continua activitatile de explorare a sapropelului si in Romania, informeaza NewsIn.

"Clauzele licentei de explorare din Romania nu ne permit sa facem referire asupra nivelului investitiilor. Oricum, ne continuam activitatile de explorare in Romania, in scopul de a determina fezabilitatea proiectului. Programul nostru de explorare necesita investitii in colectarea si analiza probelor de pe fundul marii", au precizat reprezentantii Marexin.

Potrivit acestora, compania evalueaza totodata o serie de optiuni de inginerie pentru extragerea si prelucrarea sapropelului.
Omul de afaceri Dinu Patriciu declara in octombrie 2009 ca, in afara de licenta pentru sapropel detinuta in Romania, mai are si o alta licenta, fara a specifica atunci despre ce tara este vorba.

"In teritoriul romanesc rezervele sunt reduse, din pacate. Sunt mult mai mari in alte parti. Mai avem si o alta licenta pentru namol sapropelic, dar nu in Romania. Nu va pot spune unde. Cautam sursa de energie alternativa, care nu este acelasi lucru cu energia regenerabila", declara atunci Patriciu.

Marine Resources Exploration International BV, din Olanda, a fost infiintata in 2007, iar subsidiara sa din Romania, Marine Resources Exploration International SRL, a fost deschisa in iunie 2008.

Marexin SRL detine licenta de explorare in Romania din iulie 2008, emisa de ANRM, special atribuita pentru explorarea namolului sapropelic. Licenta a expirat in februarie 2010 si compania a solicitat reinnoirea acesteia.

Namolul sapropelic reprezinta, impreuna cu ceilalti compusi care il insotesc (hidrogen sulfurat, gaz metan, gaz hidrati si deuteriu), o sursa neconventionala de energie, fiind o alternativa energetica de viitor. Sapropelul este o substanta care contine straturi de sedimente si materie organica. Prin procesare, se poate obtine gaz sintetic, procesul fiind asemanator cu cel utilizat in cazul biomasei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri