Peste jumatate (54%) din agentii de vanzari din constructii estimeaza ca salariul lor va ramane la acelasi nivel ca in anul trecut, in vreme ce 16% se asteapta la o scadere in 2010, arata un studiu realizat de IBC Focus, o companie de monitorizare a pietei locale a constructiilor.
Totodata, 22% din responsabilii de vanzari intervievati estimeaza o scadere a salariului cu cel putin 5% in primele sase luni ale anului, comparativ cu perioada similara a lui 2009. Totodata, 67% din responsabili de vanzari apreciaza ca salariul din primul semestru va ramane la fel ca anul trecut.

In schimb, aproape jumatate (46%) din intervievati se asteapta la o crestere a targetului de vanzari in primul semestru, in vreme ce 41% cred ca vor trebui sa vanda la fel de mult ca anul trecut.

In functie de industria si de marimea companiei in care activeaza, castigurile lunare ale unui director de vanzari pornesc de la 1.500 – 2.000 de euro si pot depasi 5.000 de euro.

Castigul salarial mediu net din constructii se ridica la 1.215 lei ( 290 euro), arata datele din decembrie 2009 ale Institutului National de Statistica (INS).

Studiul a fost realizat in perioada 4-15 februarie 2010, pe un esantion de circa 100 de specialisti in vanzari si marketing si administratorii de companii din sectorul constructiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri