6 Aprilie 2010 in Companii

Seful LukOil: Sistemul de franciza este foarte periculos in Romania


Seful LukOil: Sistemul de franciza este foarte periculos in Romania
Compania petroliera LukOil Romania, membra a grupului LukOil din Rusia, vrea sa ajunga la un numar de 40 de statii inchiriate de la micii benzinarii pana la sfarsitul anului. Pana in prezent, compania a inchiriat 17 statii.

"Noi administram benzinariile cu carburantii nostri, toate produsele sunt ale noastre, angajatii tot noi ii platim, precum si o chirie proprietarului, proportionala cu vanzarile", spune ConstantinTampiza, directorul general al companiei, citat de NewsIn.

De asemenea, directorul general al companiei a precizat ca a decis sa nu mai dea spre folosinta franciza LukOil.

"Sistemul de franciza este foarte periculos in Romania. Folosind brandul unei companii, ii poti afecta imaginea, daca aduci carburanti contrafacuti", a adaugat Constantin Tampiza.

Compania petroliera LukOil Romania, membra a grupului LukOil din Rusia, a inregistrat in 2009 o scadere de 38% atat a cifrei de afaceri, la 1,3 miliarde dolari, cat si a EBITDA, la 50 milioane dolari.

LukOil este o companie petroliera integrata, cu activitati in explorarea, extractia si rafinarea titeiului, precum si in comercializarea produselor petroliere.

Investitiile facute in Romania pe o perioada de 11 ani se ridica la peste jumatate de miliard de dolari. LukOil Romania are o retea de 310 statii de distributie si zece depozite de produse petroliere

Recomandare Kai, detinut de Advent, vede o crestere de 50% in 2010, dupa bilantul bun din primul trimestru
Citeste si

mai multe articole din Companii