Preturile materialelor de constructii ar putea creste cu pana la 5% incepand cu al doilea semetru al acestui an, in contextul in care costurile de productie au crescut, a declarat directorul general al Baumit Romania, Laurentiu Lupusor.


Potrivit oficialului Baumit, producatorii au redus preturile cu pana la 15% pe parcursului anului trecut, din cauza scaderii puterii de cumparare.

"Primul lucru care s-a petrecut in 2009 a fost o scadere brusca si brutala a volumelor. Nu s-a mai construit nimic, proiecte incepute s-au oprit, unele nu au mai inceput. Producatorii si constructorii au cautat sa optimizeze preturile, s-au taiat costuri, au fost reduceri de personal, toate pentru scaderea preturilor de vanzare", a explicat Laurentiu Lupusor, citat de NewsIn.

Conform oficialului Baumit, volumul constructiilor a crescut dupa primele patru luni din acest an, dar afacerile companiilor au ramas la un nivel constant cu cel din 2009, din cauza preturilor reduse.

"Anul acesta a inceput mai bine, cantitatile vandute au crescut comparativ cu perioada similara din 2009 cu 8-10%, dar cifra de afaceri a companiilor este cam la acelasi nivel din cauza preturilor mai reduse. Acest fenomen nu mai poate continua pentru ca furnizorii primari si transportatorii au ridicat preturile foarte mult. De exemplu, pretul motorinei a crescut cu pana la 20%.

Asistam la un reviriment al volumelor, a inceput sa se lucreze din nou, dar preturile sunt mai mici", a mai spus oficialul Baumit.

In acest context, directorul general al Baumit Romania se asteapta la o crestere a preturilor materialelor de constructii cu pana la 5% incepand cu semestrul al doilea din 2010.

"In final vor creste preturile, nu la nivelul aberant de la nivelul anului 2007-2009, insa pretul va creste atat din punct de vedere al furnizorilor si vom reactiona si noi atunci cand situatia nu va mai putea fi suportata, pentru insanatosirea situatiei. Nu se poate produce la infinit cu tarife majorate substantial si va fi o scumpire de pana la 5%", a adaugat Laurentiu Lupusor.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri