Tribunalul Arges a emis marti mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele finantatorului FC Arges, Cornel Penescu, si al directorului magazinului PIC, Liviu Facaleata, pentru infractiunile de dare de mita in forma continuata, transmite NewsIn.
Decizia magistratilor Tribunalului Arges poate fi atacata cu recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Pitesti. Penescu si Facaleata au fost adusi la Tribunal la ora 10,00 si nu au facut nici o declaratie. Cativa muncitori i-au reprosat lui Penescu ca a lasat echipa FC Arges de izbeliste. Sedinta de judecata a durat aproximativ trei ore.

Omul de afaceri Cornel Penescu a iesit in catuse din sediul DNA Pitesti luni si a fost dus in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Arges, urmand ca marti sa fie prezentat in fata Tribunalului Arges cu propunere de arestare preventiva. Luni, inainte de a fi urcat in duba politiei, Penescu a declarat:" Am fost retinut in acelasi dosar cu arbitrii, pe baza acelorasi convorbiri telefonice. Probabil s-a aflat ca vreau sa dau drumul la magazinele PIC, primul la Craiova si apoi la Pitesti si de aia am fost retinut din nou".

Directorul magazinului PIC, Liviu Facaleata, a fost retinut luni, in jurul orei 14,00 pentru infractiunea de dare de mita in forma continuata, in dosarul arbitrilor Ionica Serea si Marius Martis, arestati preventiv in urma cu o saptamana pentru fapte de coruptie, Facaleata nu a facut declaratii la iesirea din sediul DNA Pitesti. In schimb aparatorul sau a spus ca este vorba de aceeasi cauza cu arbitrii, in care a fost retinut si fiunantatorul FC Arges, Cornel Penescu.

Procurorii din cadrul DNA Pitesti efectueaza cercetari penale fata de arbitrii Ionica Serea si Marius Martis pentru fapte de coruptie, iar din materialul de punere in miscare a actiunii penale a reiesit ca Serea a primit 21.000 de dolari de la Penescu, prin intermediul lui Martis si Facaleata.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri