Producatorul de materiale de constructii Somaco Grup Prefabricate, detinut de fondul de investitii suedez Oresa Ventures, estimeaza ca piata de BCA va ramane in acest an la acelasi nivel consemnat la sfarsitul lui 2009.
Piata de BCA s-a ridicat anul trecut la 2 milioane de metri cubi, potrivit datelor Somaco. Pe de alta parte, Asociatia Pro BCA, care include cei mai importanti producatori locali de BCA, printre care si Somaco, estimeaza ca piata de BCA s-a ridicat la 2,3 milioane mc in 2009, pentru 2010 fiind asteptata o scadere de 10%.

“In 2010 ne dorim o crestere de 10% pentru volumul vanzarilor la BCA si o crestere de 30% pentru prefabricate. Observam o crestere a volumelor vandute inca din prima luna a celui de-al doilea trimestru, ceea ce ne face increzatori in realizarea vanzarilor estimate. Atat piata de BCA cat si cea de prefabricate au inregistrat scaderi in 2009", spune Gabriel Colobatiu, directorul general al Somaco Grup Prefabricate.

In primele trei luni din 2010, vanzarile companiei au fost similare celor inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul specificului sezonului rece, care nu aduce schimbari semnificative in volum de la an la an.

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 50 mil. lei (11,8 mil. euro).

Somaco a finalizat, la inceputul lunii mai, o prima etapa de investitii, in valoare de 10 mil. lei (2,4 mil. euro), incepute anul trecut, care vizeaza modernizarea si retehnologizarea celor trei fabrici ale companiei. Investitiile vor continua si in anii urmatori.

Oresa Ventures a achizitionat in toamna lui 2008 trei fabrici (Buzau, Roman si Adjud) ale companiei Somaco pentru 32,5 milioane de euro, la momentul preluarii cele trei unitati de productie avand aproximativ 500 de angajati.

Fondul de private equity estima anul trecut ca pana in 2013-2014 cifra de afaceri a Somaco va ajunge la 60 milioane de euro, de trei ori mai mult decat in 2008. De asemenea, suedezii vor investi 8-10 milioane de euro pana in 2012 in modernizarea, automatizarea si logistica Somaco.

Somaco Grup produce materiale de constructii in cele trei fabrici ale sale, acoperind o gama diversificata de produse: BCA, prefabricate pentru infrastructura si prefabricate pentru constructii civile si industriale.

Oresa Ventures, companie cu origini in Suedia, dedicata investitiilor de capital, activeaza in principal in Europa Centrala si de Est, fiind prezenta in Romania din 1997. Oresa vizeaza cu precadere investitii in trei mari sectoare: servicii financiare, business services si materiale de constructii, dar si FMCG, servicii medicale, distributie, servicii B2B.

In Romania, printre companiile aflate in prezent in portofoliul Oresa Ventures se afla Fabryo (100%), Somaco Grup Prefabricate (100%), Kiwi Finance (circa 80%), Trinity (circa 60%).

De-a lungul timpului, Oresa Ventures a investit peste 150 milioane de euro in Europa Centrala si de Est.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri