Fabricile de piine, de ulei, de zahar sau de procesare a legumelor si fructelor vor trece anul viitor prin filtrul inspectorilor sanitar-veterinari. Pina in octombrie anul viitor, cei care nu respecta nici macar regulile elementare de igiena se vor alege cu lacate la poarta.
Dupa ce o serie de unitati de procesare din industria carnii si a laptelui au fost inchise, din cauza faptului ca nu respecta conditiile sanitar-veterinare impuse de Uniunea Europeana, anul viitor va fi rindul fabricilor de piine, de zahar, de ulei sau al celor care produc conserve de legume si fructe. Potrivit oficialilor Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), pina la 1 octombrie 2006 vor fi inchise acele fabrici care nu respecta conditiile minime de igiena.

De asemenea, dupa aceasta data, autoritatile vor pune lacat la fabricile care nu sint conforme cu normele Uniunii Europene. In decembrie vom analiza informatiile provenite de la inspectorii nostri din teren si vom intocmi un raport referitor la situatia acestor unitati, sustine Liviu Rusu, director in cadrul Autoritatii. Potrivit acestuia, actiunea de inchidere a unitatilor neconforme cu standardele de igiena va incepe, cel mai probabil, in luna martie, dupa ce proprietarilor de fabrici cu probleme li se vor acorda 30 de zile pentru a se pune la punct. In caz contrar, unitatile lor vor fi inchise.

Nu exista derogari

Spre deosebire de unitatile de procesare a carnii si a laptelui, pentru cele din sectorul nonanimal nu s-au obtinut perioade de gratie pentru alinierea la normele comunitare. Altfel spus, cei care nu respecta aceste norme nu vor fi pasuiti pentru o anumita perioada de timp.

Inspectorii sanitar-veterinari sint de citeva luni pe teren pentru a inventaria unitatile de procesare din sectorul nonanimal. Este vorba despre 5-10 specialisti in fiecare judet. Primele vizate au fost fabricile de piine. 70% din sectorul nonanimal este reprezentat de panificatie. In rest, avem aproximativ 11 fabrici de ulei si alte citeva de zahar, mai explica Rusu. De altfel, din estimarile patronatului din industria de profil, in jur de 40% dintre fabricile de piine sint neconforme cu standardele europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri