Producatorul de materiale de constructii Saint-Gobain Glass va investi aproximativ 6 milioane euro intr-o linie de productie a sticlei laminate la situl industrial din Calarasi, lucrarile de constructie urmand sa demareze in a doua jumatate a acestui an.
Noua linie va deveni operationala la mijlocul anului 2011. Capacitatea anuala de productie a noii linii de sticla laminata va fi de aproximativ doua milioane de metri patrati. Procesul tehnologic consta in asamblarea a doua foi de sticla prin intermediul unei folii de polivinilbutiral (PVB).

"Platforma noastra de productie din Romania a fost conceputa ca un centru regional, servind in special Romania si pietele din Balcani. Din perspectiva noastra, potentialul de crestere al Romaniei si pietelor din regiune a ramas intact, cu toate dificultatile economice temporare actuale. Astfel, dezvoltarea acestei platforme si continuarea extinderii portofoliului de produse fabricate la Calarasi sunt cat se poate de firesti. Acestea fac parte din angajamentul pe care l-am facut fata de Romania si piata regionala", a declarat Ovidiu Pascutiu, director general al Saint-Gobain Glass Romania.

Noua investitie este cea de-a treia componenta majora a operatiunilor de productie ale Saint-Gobain Glass in Romania si succede investitiilor de peste 100 milioane de euro in fabrica de sticla float, care a inceput productia in februarie 2007, respectiv investitiei de circa 30 milioane de euro in linia ultramoderna de acoperiri metalice, lansata in iunie 2008. Cele trei linii de productie sunt amplasate in complexul industrial de la Calarasi.

Reprezentantii Saint-Gobain Glass Romania spun ca sticla laminata ofera siguranta si protectie, mai ales fata de accidente si reduce semnificativ (aproape de zero) radiatia ultravioleta, oferind totodata protectie sporita la zgomot.

Saint-Gobain Group desfasoara activitati pe cele mai importante segmente din domeniul industrial: produse pentru constructii, distributia materialelor de constructii si amenajari interioare, precum si in sectorul ambalajelor din sticla. Grupul Saint-Gobain este o corporatie multinationala prezenta in 54 de tari, cu 207.000 de angajati, 15 centre de cercetare-dezvoltare, sute de unitati de productie si vanzari de 42 de miliarde de euro.

In Romania, grupul Saint-Gobain opereaza prin intermediul a noua companii: Saint-Gobain Glass (producatorul de sticla de la Calarasi), Saint-Gobain Isover (producatorul de vata minerala de la Ploiesti), Rigips Romania, cu trei unitati de productie la Turda, Saint-Gobain Weber Romania (producator de mortare si adezivi industriali, cu doua unitati de productie, in Turda si Branesti/Bucuresti), Saint-Gobain Conducte, Saint-Gobain Abrazivi (Satu Mare), Saint-Gobain Brodrene Dahl (Tulcea), Ventistal Marine (Tulcea) si MTI Impex (industria lemnului, Brasov).
La nivel de grup, in Romania, Saint-Gobain are peste 1.000 de angajati.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri