Aproximativ 2.000 de angajati ai Complexului Energetic Rovinari au intrat de astazi in somaj tehnic, urmand sa revenina la lucru in data de 7 iunie, transmite NewsIn.
Potrivit conducerii CE Rovinari, cauza luarii acestei masuri este cererea scazuta de energie si stocurile mari de carbune de care dispune unitatea energetica.

“Pentru ca depozitele noastre sunt pline, am decis sa trimitem oamenii in somaj tehnic. Cererea de energie este scazuta. Am negociat cu sindicatele si am luat masura somajului tehnic. Se mai fac si economii astfel”, a spus Tiberiu Trotea, directorul CE Rovinari.

Aceeasi masura a fost luata si de conducerea CE Turceni, acolo unde, din data de 17 mai, au intrat in somaj tehnic aproximativ 2.600 de angajati.

“O parte a angajatilor complexului sunt in somaj tehnic in perioada 17 mai-14 iunie. Se fac economii de 35 milioane lei”, a spus Mioara Dragalina, purtatorul de cuvant al CE Turceni.

„Nu exista alte variante pentru a tine cheltuielile la o limita care sa nu ne creeze probleme suplimentare. Cererea de energie este foarte mica. Avem prognozele meteo pentru perioada urmatoare si acestea ne indica temperaturi de 30 de grade Celsius, ceea ce ne va crea noi probleme. Depozitele sunt pline si carbunele se autoaprinde, trebuie sa il supraveghem si, de aceea, speram ca in perioada aceasta de somaj tehnic sa reducem din stocuri. Sunt sanse de redresare dupa 1 iulie”, a declarat Octavian Graure, directorul CE Turceni.

Marea majoritate a angajatilor Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) au intrat in somaj tehnic, perioada in care vor sta acasa fiind 17-31 mai. Ca si in trecut, aceasta masura a fost luata din cauza scaderii cererii de carbune cu aproximativ 30-40% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In functie de cererea de carbune, este foarte posibil ca masura somajului tehnic sa fie aplicata si spre sfarsitul lunii iunie.

Pe perioada somajului tehnic nu va lucra decat personalul care se ocupa de paza, aeraj, evacuarea apei, de mentinerea in siguranta a utilajelor de excavare-haldare, a drumurilor de acces la depozitele de carbune si in incinta subunitatilor. Salariatii trimisi in somaj tehnic vor fi platiti cu 75% din salariul de baza brut la care se adauga sporul de vechime
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri