Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) vrea sa infiinteze cinci societati comerciale de servicii energetice in Banat, Dobrogea, Moldova, Oltenia si Muntenia, prin reorganizarea Electrica Serv, filiala a furnizorului si distribuitorului de electricitate Electrica SA.
Ministerul vrea astfel sa transforme sucursalele filialei de intretinere si servicii energetice Electrica Serv din zona operatorilor privatizati in societati comerciale independente, cu buget propriu, care sa se adapteze la piata concurentiala, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern emis marti pe site-ul ministerului.

Actionarul unic al acestor societati (SC Servicii Energetice Banat SA, Servicii Energetice Dobrogea, Servicii Energetice Moldova, Servicii Energetice Oltenia si SC Servicii Energetice Muntenia SA) ar urma sa fie distribuitorul si furnizorul de electricitate Electrica SA, detinut de Ministerul Economiei.

"Desi s-a incercat eficientizarea activitatii pe intreg parcursul anului 2009, in zonele cu operatori de distributie privatizati, sucursalele Electrica Serv din Banat, Dobrogea, Moldova si Oltenia au avut la sfarsitul anului un rezultat negativ. De asemenea, s-au inregistrat scaderi ale fluxului in numerar in aceste zone si nu s-au mai putut plati obligatiile la bugetul consolidat al statului", se arata in Nota de Fundamentare a proiectului de act normativ.

De asemenea, intrucat sucursalele care inregistreaza pierderi nu au personalitate juridica, neplata datoriilor la bugetul de stat de catre unele dintre aceste sucursale duce la imposibilitatea participarii filialei de intretinere si servicii energetice Electrica Serv SA la licitatiile organizate de operatorii de distributie.

"Infiintarea acestor societati va elimina pierderile din cadrul filialei de intretinere si servicii energetice Electrica Serv SA, ceea ce va conduce la realizarea de profit", se mai arata in documentul citat.

Altfel, in lunile decembrie 2008 si ianuarie 2009 au fost facute, la nivelul societatii, concedieri colective reducandu-se numarul total de angajati cu 1.705, ajungandu-se, in prezent, la 8.100 de salariati.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri