Producatorul local de echipament greu Doosan IMGB, parte a companiei sud coreene Doosan, se asteapta sa obtina la sfarsitul anului acesta venituri de 100 mil. euro, in crestere cu 10% fata de cel precendent, in conditiile unor marje actuale de profit de 7%.


Compania a anuntat recent livrarea primei virole destinate unei centrale aflate in constructie in Coreea de Sud, ca parte a unei serii care va asigura fabricarea constanta a acestor piese.

"Ne asteptam ca in anul 2010 valoarea contractelor de virole pentru industriala nucleara sa se ridice la peste 7% din cifra de afaceri", estimeaza Florin Antonescu, chief management officer in cadrul companiei.

Desi in prezent Doosan IMGB nu are nicio cerere pentru astfel de produse, oficialii companiei afirma ca "evenimentul marcheaza reintrarea in forta a companiei bucurestene, dupa 20 de ani, pe o piata candva traditionala, aceea de echipament nuclear", apreciind domeniul ca stand sub semnul "renasterii industriei nucleare".

Pregatirile pentru productia virolelor de uz nuclear au inceput in urma cu un an, timp necesar pentru obtinerea autorizatiilor necesare. Piesele sunt componente cilindrice de mari dimensiuni, parti structurale esentiale ale reactorului nuclear.

Virola are un diametru de cinci metri, inaltimea de un metru, iar grosimea peretilor de peste jumatate de metru, piesa cantarind 60 de tone. Urmatoarele virole care vor fi produse de Doosan IMGB urmeaza a atinge inaltimi de 4,5 metri si mase de circa 100 de tone, au precizat oficialii companiei.

"Fata de metoda traditionala, noile virole sunt produse folosind o tehnologie noua, care garanteaza o viata prelungita a reactorului nuclear, mult dincolo de durata <<normala>> de 30, 40, 50 sau chiar 60 de ani", a explicat Jeog Jeon, CEO al Doosan IMGB.

Anul acesta, compania si-a propus sa produca 80.000 de tone de otel lichid, din care 95% va merge catre export. Tinta de productivitate per angajat este de 145.000 de euro per angajat, in crestere de la 110.000 de euro, nivel inregistrat acum doi ani.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri