Fostul director adjunct al Electrica, Corneliu Stan, actual responsabil cu derularea proiectelor cu surse regenerabile in cadrul companiei, a fost santajat cu 400.000 de euro de un barbat, care il ameninta ca da familiei inregistrari compromitatoare, dar si ca le spune ca este cercetat penal.
Astfel, fostul director adjunct al Electrica SA, Corneliu Stan, ar fi fost amenintat de administratorul unei firme din Galati, Tonea Chiriac, ca, in cazul in care nu ii da 910.000 de euro, va da familiei inregistrari compromitatoare cu acesta, dar si informatii ca ar fi comis fapte penale.

Potrivit motivarii deciziei din 2 iunie, prin care Tonea Chiriac a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, de un magistrat al Judecatoriei Sectorului 3, la cererea DNA, acesta i-ar fi cerut lui Stan 910.000 de euro, insa ulterior si-a redus "pretentiile" la 400.000 de euro, temandu-se ca era inregistrat, relateaza NewsIn.

Procurorii anticoruptie il acuza pe Chiriac de faptul ca, in perioada 2008-aprilie 2010, ar fi primit bani de la Stan, dupa cum reiese din plangerea facuta de acesta la DNA. Anchetatorii au strans mai multe probe impotriva administratorului, un barbat cu opt clase din Bucuresti, cunoscut cu antecedente penale, acesta fiind prins in flagrant de procurori in fata unui magazin din zona comerciala Baneasa, in timp ce primea de la Stan o transa de 30.000 de euro din banii ceruti.

De asemenea, procurorii au audiat mai multi martori in acest caz, printre care si membri ai familiei, care au sustinut ca, pe 3 mai, Chiriac a venit acasa la fostul director adjunct al Electrica si a amenintat ca "ii ia gatul". Un alt martor audiat in dosar le-a spus procurorilor, dupa cum reiese din motivare, ca Stan i-ar fi cerut 200.000 de euro imprumut, ca sa isi rezolve "probleme de natura personala".

Totodata, se arata in motivare, in declaratiile date in fata anchetatorilor, Chiriac ar fi recunoscut ca a primit bani de la fostul director adjunct, insa a negat ca ar fi "exercitat amenintari la adresa lui".

Instanta a decis arestarea lui Chiriac, judecatorul luand in considerare caracterul repetitiv al infractiunilor de santaj, dar si caracterul violent al acestuia, precum si posibilitatea de a relua santajul asupra lui Stan, despre care se precizeaza, in motivare, ca nu are antecedente penale, dar procurorii PICCJ au pus in miscare actiunea penala impotriva sa in octombrie 2008, pentru infractiuni prevazute de Legea pentru combaterea spalarii banilor, dar si pentru marturie mincinoasa.

Tribunalul Bucuresti urmeaza sa solutioneze pe 7 iunie recursul declarat de Tonea impotriva deciziei de arestare preventiva.
Judecatoria Sectorului 3 a dispus, joi, arestarea preventiva a lui Tonea Chiriac, administrator al unei firme pentru ca a santajat un sef de la o societate cu capital de stat, pentru a nu da in vileag fapte compromitatoare pentru acesta, informeaza DNA intr-un comunicat.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput cercetarile fata de administratoriul firmei Edm, pentru santaj in forma continuata, dupa ce, in perioada august 2008 - aprilie 2010, Chiriac a constrans o persoana care indeplineste o functie de decizie in cadrul unei societati comerciale cu capital de stat (denuntator in cauza), prin amenintare cu darea in vileag a unor fapte compromitatoare pentru acesta, sa-i dea o suma de bani.

"In schimbul remiterii unei alte transe insumand 400.000 euro, solicitate de inculpat, denuntatorul ar fi urmat sa primeasca materiale compromitatoare", sustin procurorii anticoruptie.

La data de 1 iunie, procurorii l-au prins in flagrant pe Tonea Chiriac, in timp ce primea de la denuntator 30.000 de euro, reprezentand o parte din suma totala solicitata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri