Furnizorul si distribuitorul de electricitate Electrica SA a avut in primul trimestru un profit net de 7 milioane lei, in scadere cu circa 12%, iar veniturile companiei au scazut cu 2%, la 206 milioane lei, fata de primul trimestru din 2009, a declarat directorul general Ioan Folescu.
In primul trimestru din 2009, Electrica avusese un profit net de 7,94 milioane lei si venituri totale de 210,9 milioane lei.

"Scaderea inregistrata a fost din cauza rezultatelor filialei Electrica Serv, pe care de altfel vrem sa o si reorganizam acum (urmeaza sa fie infiintate cinci societati comerciale de servicii energetice in Banat, Dobrogea, Moldova, Oltenia si Muntenia - n.r.)", a declarat pentru NewsIn directorul general al Electrica SA, Ioan Folescu.

De asemenea, Electrica avea la sfarsitul lui martie creante restante de 97,4 milioane lei, cu peste 75% mai mari fata de creantele restante de la sfasitul lui martie 2009, de 55,4 milioane lei. Furnizorul si distribuitorul de electricitate de stat a luat o linie de credit de 110 milioane lei de la ING Bank Romania, bani necesari filialelor sale si corpului central, pentru a-si putea plati furnizorii.

Totodata, castigul mediu lunar pe salariat in primul trimestru din acest an a fost de 4.376 lei, in crestere fata de perioada similara din anul trecut, cand a fost de 3.846 lei.

Compania Electrica SA are in prezent sapte filialele, cele de distributie si de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si filiala Electrica Serv, deservind in total aproximativ 3,5 milioane clienti. Electrica detine 438 de statii electrice, peste 25.600 de posturi de transformare si puncte de alimentare si o retea de circa 116.500 km linii electrice.

Electrica SA are peste 14.000 salariati. Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri