180 de angajati de la Avicola Iasi au primit preaviz pentru disponibilizare, ca urmare a deciziei Tribunalului Iasi de intrare a societatii in insolventa, au declarat liderii de sindicat din cadrul unitatii.
"Discutam inca de dimineata cu conducerea, nu mai avem ce face, 180 de oameni au fost dati afara. Oamenii sunt nemultumiti ca nici salariile nu le-au mai primit din luna noiembrie 2009. Conducerea a explicat ca disponibilizarile s-au facut din cauza ca nu mai este activitate", a declarat liderul de sindicat Paul Patras, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, 49 de angajati au ramas la unitate, conducerea intentionand sa incerce reluarea activitatii. In cazul angajatilor disponibilizati, Patras a afirmat ca exista posibilitatea acordarii de salarii compensatorii, in functie de vechime, dar abia in 2011 sau 2012.

Avicola Iasi a intrat in insolventa, prin decizia din 27 mai a Tribunalului Iasi, dupa ce mai multe societati, dar si persoane fizice, au cerut instantei deschiderea procedurii insolventei.

"Admite cererea formulata de creditorii SC Provimi Romania (fosta Vipromax), Veronica Mocanu, Saveta Amaritei, Gheorghe Radoaiei, Paul Patras, SC Grup Est International SRL Iasi si SC OVICOM SRL Slobozia pentru deschiderea procedurii insolventei impotriva debitorului SC Avicola SA", se arata in decizia din 27 mai a Tribunalului Iasi, postata pe portalul instantelor.

De asemenea, instanta a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei, fiind numit in calitate de administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL.

Avicola Iasi este specializata in cresterea pasarilor pentru carne si oua, industrializarea carnii de pasare, producerea de nutreturi combinate, prelucrarea carnii de pasare si deruleaza operatiuni de achizitie de cereale pentru producerea furajelor.

Societatea este detinuta de omul de afaceri Gigi Becali, care controleaza 85,07% din capitalul social. In luna aprilie 2010, directorul general al fabricii, Corneliu Rosu, a anuntat, potrivit presei locale, ca unitatea ar putea fi vanduta din cauza datoriilor in valoare totala de circa 12 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri