Ministerul Transporturilor vrea sa introduca, din 2011, controlul unic la transportatorii de persoane si marfa, prin infiintarea unei directii in cadrul Autoritatii Rutiere Romane (ARR), a declarat Florin Coman, directorul general adjunct din cadrul ARR.
"Transportatorii, si cei interni, si cei internationali, sunt nemultumiti ca sunt opriti, in prezent, de o gramada de controale: CNADNR, ARR, Politie. Vrem ca, in 2011, prin infiintarea unei directii in cadrul ARR, sa simplificam aceste controale printr-un control unic, respectiv acesta sa fie efectuat doar de ARR si Politie", a spus Coman, citat de NewsIn.

El a precizat ca noul organism pentru controlul unic din cadrul ARR, institutie aflata in subordinea Transporturilor, va controla, in cazul transporturilor de marfa, documentele firmei, documentele de insotire a marfurilor, concordanta dintre marfuri si documente, inclusiv cantarirea lor, documentele soferului, precum si periculozitatea marfurilor. La transportatorii de pasageri vor fi controlate biletele de calatorie, certificatele de clasificare si starea tehnica vizuala.

"Incepand cu luna mai, lipsa documentelor la transportatori ne obliga, prin OUG 34/2010, sa imobilizam vehiculele, sa ridicam certificatul si placutele de inmatriculare si sa dam amenzi de 20.000 de lei", a mai precizat Florin Coman.

La randul sau, directorul general din Directia Transport Rutier din cadrul MTI, Sorin Sirbu, a declarat ca ministerul lucreaza de cativa ani la proiectul pentru introducerea controlului unic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri