Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice, relateaza NewsIn.

Potrivit Legii Concurentei (nr. 21/1996) sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Do-Fi South-East Holding GmbH este un fond de investitii, controlat de Donau-Finanz Treuhand – und Finanzierungsgesellschaft m.b.H & Co, care detine in Romania participatii, atat in domeniul imobiliar, cat si in cel industrial.

Societatea de Constructii in Transporturi Bucuresti SA are ca principala activitate executarea de lucrari de constructii de autostrazi, drumuri si poduri.