Producatorul bucurestean de medicamente LaborMed, controlat de fondul de investitii american Advent International, a inregistrat vanzari de 28 de milioane de euro la sfarsitul lunii mai, rezultate in care sunt incluse si incasarile generate de portofoliul Ozone si PlantExtrakt.
Anul trecut, producatorul a inregistrat in primele sase luni o cifra de afaceri de 16 milioane de euro, in line cu cele obtinute cu un an inainte. Avansul inregistrat in primele cinci luni ale anului curent se datoreaza in mare parte includerii vanzarilor obtinute de portofoliul produselor Ozone si al PlantExtrakt.

LaborMed Pharma Group a achizitionat in iulie 2009 portofoliul Ozone, care include peste 400 de branduri de produse farmaceutice generice OTC (vandute fara reteta medicala) si Rx (sunt eliberate pe baza de reteta), vandute actualmente in Romania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Cehia si Slovacia. Tranzactia cu PlantExtrakt, anuntata in septembrie 2009, a adus 12 noi branduri in "curtea" LaborMed.

"Pentrul anul acesta estimam un nivel de 10% a exporturilor din totalul cifrei de afaceri", a declarat Stephen Stead (foto), directorul general al LaborMed. Anul trecut, importurile au reprezentat 4% din afacerile totale care s-au cifrat la 51 milioane de euro.

Principalele tari vizate pentru exporturi sunt Bulgaria si Polonia, piete de altfel "deschise" LaborMed dupa achizitia portofoliului Ozone.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri