Retailerul german Kaufland, care opereaza pe piata locala 53 de magazine, a inregistrat cu doua zile inainte de majorare a TVA la 24% vanzari cu 65-70% mai mari fata de o perioada obisnuita.
"Valoarea vanzarilor in retea a fost in zilele de 29 si 30 iunie cu circa 65-70% peste valoarea medie din zile comparabile ale saptamanii (marti si miercuri)", au declarat pentru Wall-Street oficialii Kaufland.

In ceea ce priveste efectele cresterii TVA asupra magazinelor Kaufland, oficialii germani au decis majorarea preturilor produselor cu 5% prin aplicarea noii cote.

"Kaufland nu va modifica pretul net, preturile majorandu-se in urmatoarele zile cu exact 5%", au mai precizat reprezentantii retailerului.

In 2008, compania a obtinut afaceri de aproape 780 de milioane de euro, reteaua numarul la momentul respectiv 38 de unitati. Cea mai recenta inaugurare a fost la inceputul lunii trecute la Galati, astfel incat numarul total de anagajati se ridica in prezent la 6.300.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri