Dupa noi taxe si impozite, reduceri de salarii, inundatii si mariri de preturi, aproape doua treimi dintre romani nu mai pleaca in concediu in acest an, potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob, parte a Netbridge.
Astfel aproape jumatate dintre romani declara ca nu au bani de calatorii si decid sa isi petreaca acasa concediul, iar alti 13,24% nu isi permit sa-si ia concediu.

Numarul romanilor ce renunta la vacanta in 2010 este dublu fata de anul trecut, cand doar 24,13 % dintre cei chestionati declarau ca nu pleaca deloc in concediu in sezonul estival.

Un sfert dintre angajatii romani prefera turismul autohton: 7,75% afirma ca merg la tara pentru ca este mai ieftin, in timp ce 17,12% pleaca anul acesta pe litoralul romanesc sau la munte. Doar 12,7% dintre romani mai aleg o destinatie in strainatate pentru concediul de anul acesta.

Sondajul a fost efectuat online la nivel national in perioada 21 – 30 iunie 2010, pe un esantion reprezentativ de 3000 de respondenti. Dintre acestia, 55% sunt barbati si restul de 45%, femei. Predomina respondentii din Capitala – 29% - si cei din categoria de varsta 21-35 de ani (53%).

Potrivit unui studiu recent studiu al GfK, cei mai impatimiti de calatorii sunt suedezii (87%), olandezii (85%) si belgienii (77%), in timp ce bulgarii si romanii sunt cei care stau cel mai mult acasa in timpul liber - 71%, respectiv 70%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri