Casa Rusu, compania de retail a grupului format din Casa Rusu - Rus Savitar, grup dedicat productiei si comercializarii de mobila din pal si MDF, prin reteaua de magazine proprii cu sediul principal in Timisoara, anunta ca pretul mobilei din magazinele proprii va fi foarte putin afectat de cresterea TVA, producatorul urmand sa sustina cresterea din profitul propriu.
Potrivit companiei, vanzarile si cifra de afaceri vor ramane neschimbate, urmand sa existe o diferenta in minus la profit ce va acoperi cresterea de TVA. “Incercam sa suportam o parte din TVA din adaos. De exemplu, pentru promotia care a inceput pe 9 iulie si dureaza pana pe 14 august, preturile raman cele planificate, diferenta de TVA din aceasta promotie fiind suportata in totalitate din adaos. In plus, incepand din 7 august vom demara o promotie cu reduceri intre 5 si 10% la absolut toate produsele existente in magazinele noastre“,declara directorul general, Cristian Rusu (foto).

Casa Rusu a raportat o crestere de 22% a cifrei de afaceri pentru primul semestru al acestui an. “ In primele 6 luni ale lui 2009 vanzarile au fost de 7.5 milioane de euro, iar in aceeasi perioada a anului curent am avut vanzari de peste 9.2 milioane euro”, explica Cristian Rusu.

Conform datelor detinute de compania Casa Rusu, cumparatorii si-au micsorat cu aproximativ 10% bugetul de investitii in mobila in acest an. Anul 2010 a determinat si cresteri ale cerintelor consumatorilor “In ultima perioada, romanii se uita mult mai atent la ce achizitioneaza.”, considera oficialul Casa Rusu.

In ce priveste profitabilitatea companiei, Cristian Rusu a declarat ca se va mentine nivelul de crestere de 10% anuntat la inceputul anului 2010, compania preconizand o cifra de afaceri de 22 milioane euro.

Grupul Casa Rusu - Rus Savitar este compus din 2 companii ce acopera intreg procesul de productie si distributie de mobilier din PAL si MDF.

Divizia de producrie, compania Rus Savitar din Timisoara, este alcatuita dintr-o fabrica de 10 000 m.p.

Investitia totala (excluzand logistica) realizata intre 2005 - 2009 este de aproximativ 15 milioane euro, iar capacitatea totala de productie se ridica la 18.000 de garnituri de mobilier pe luna.

Divizia de retail, compania Casa Rusu, numara deja 9 magazine, in orase precum Timisoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Deva, Pitesti, Brasov si Bucuresti.

Pentru anul 2010, compania a anuntat deschiderea a inca 5 magazine, incepand cu cel din Bucuresti, deschis in mai.

Productia si distributia se realizeaza prin compania Rus-Savitar, al carei actionar este familia Rusu, iar retail-ul si vanzarea directa se realizeaza prin compania Casa Rusu, al carei actionar majoritar este compania Rus-Savitar.

In momentul de fata, compania Rus Savitar este ca marime al doilea producator de mobilier din pal din Romania, cu o capacitate totala de productie de 17.000 - 18 000 garnituri de mobilier pe luna, intregul parc logistic si de productie ocupand o suprafata de 100.000 m.p.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri