Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de concentrare economica prin care LIDL Germania preia controlul asupra Pludi Market SRL/TREI Romania SCS/TREI SRL, societati care administreaza magazinele Plus in Romania.
"Desi tranzactia a fost notificata initial Comisiei Europene, Consiliul Concurentei din Romania a fost considerata autoritatea cea mai potrivita pentru a realiza o analiza detaliata asupra pietelor din Romania, in special pe acelea pe care Kaufland isi consolideaza pozitia in urma preluarii Plus", se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis de autoritate.

[Citeste aici: CE: Achizitia retelelor Plus din Bulgaria si Romania ar afecta concurenta]

LIDL este o retea germana de magazine de tip discounter (preturi mici - n. red.) ce activeaza pe piata comercializarii cu amanuntul de produse alimentare si nealimentare de consum curent in 23 de tari din Europa, nefiind inca operationala in Romania. Grupul din care face parte LIDL este prezent pe piata romaneasca prin intermediul Kaufland.

Reteaua Plus Discount numara in prezent 103 unitati, cele mai recente investitii in extindere fiind facute in deschiderea, saptamana aceasta, a doua noi magazine - la Cluj-Napoca si Slobozia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri