Centrul Medical Unirea, unul din principalii furnizori de servicii medicale private din Romania, a inchis prima parte a anului cu venituri totale de 10,1 milioane de euro, in crestere cu 36% fata de perioada similara a anului trecut.
Maternitatea CMU Regina Maria a inregistrat o crestere de 132% a cifrei de afaceri fata de prima parte a anului trecut. De asemenea, in primele sase luni ale anului, si restul serviciilor au cunoscut cresteri de 83% pentru serviciile spitalicesti, 48% serviciile de imagistica, si 18% in cazul serviciilor din policlinici.

"Strategia noastra de business, dupa prealuarea de catre Advent, a fost focusata pe a atinge maximul de eficienta in 2010 considerat drept un an critic pentru demararea planurilor de investitii in noua structura de actionariat. Asistam la o piata care, desi nu a avut mult de suferit de pe urma crizei, a cerut mai multa indrazneala si atentie la oportunitati. Acum, piata serviciilor medicale private din Romnaia este una care cere investitii strategice dar si servicii mai avansate. Am profitat din plin de oportunitatile aparute si ne dorim sa initiem investitii de tip greenfield care vor deveni functionale in 2011. In curand vom deschide o noua clinica intr-o zona de top a Bucurestiului si vom incepe lucrarile la noul spital CMU", a declarat Sergiu Negut, director general adjunct CMU.

Perioada aprilie - iunie 2010 fata de acelasi interval din 2009 a insemnat pentru CMU o crestere de 133% a veniturilor inregistrate de Maternitatea CMU Regina Maria, de 100% pentru serviciile spitalicesti, de 52% pentru cele de imagistica si de 23% pentru policlinici. In aceeasi perioada, la Maternitatea CMU Regina Maria au fost nascuti 267 de copii, in crestere cu 80% fata de primul trimestru al anului 2010.

La final de iunie 2010, Centrul Medical Unirea avea peste 80.000 de arondati, o crestere moderata pe acest segment dificil intr-o perioada de recesiune economica. In prima jumatate a anului, in Bucuresti, 44.000 de pacienti in sistem fee for service au trecut pragul sediilor CMU, in crestere cu 33% fata de perioada similara a anului trecut.

De asemenea, la Spitalul Arcul de Triumf, au fost realizate 518 de interventii chirurgicale in prima parte a anului. Dintre acestea, 329 au fost realizate in perioada aprilie - iunie, in crestere cu 97% fata de lunile similare ale anului trecut.

In martie, actionarii CMU au vandut o participatie majoritara de 80% catre fondul de investitii Advent International. 20% ramanand sub controlul medicului Wargha Enayati, fondator si director general al Centrului Medical Unirea.

CMU a inregistrat in 2009 o crestere de 72% a cifrei de afaceri, atingand o valoare de 69,5 mil lei, fiind cea mai spectaculoasa crestere din piata serviciilor medicale private.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri