Compania independenta Zeta Petroleum Limited, cu activitati in industria petroliera si a gazelor naturale, va primi de la compania petroliera australiana Cooper Energy Limited o finantare de pana la 15,8 milioane de dolari, fonduri care vor fi utilizate pentru evaluarea si dezvoltarea zacamantului de gaze naturale Bobocu din judetul Buzau.
Potrivit intelegerii parafate la finele lunii trecute, Zeta Petroleum urmeaza sa primeasca cele 15,8 milioane de dolari in mai multe transe, banii fiind folositi atat pentru proiectul Bobocu, dar si pentru cheltuielile curente ale companiei britanice.

“Zeta Petroleum se aliaza cu Cooper Energy pentru noi parteneriate in Romania. Aceasta alianta strategica ne va permite sa finantam evaluarea si dezvoltarea proiectului Bobocu si sa ne acceleram proiectele de dezvoltare din Romania”, a declarat Stephen West, director executiv al companiei britanice.

Zacamantul Bobocu se afla la o distanta de 110 kilometri de Bucuresti, Zeta Petroleum deruland in prezent studii privind pentru evaluarea potentialului acestuia. Potrivit comunicatului emis de companie, Zeta Petroleum se asteapta sa inceapa exploatarea in 2011.

Conform informatiilor de pe site-ul companiei, Zeta Petroleum a semnat, pe 27 martie 2007, o intelegere de concesiune cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, parteneriatul fiind ratificat de Guvernul Romaniei pe data de 19 decembrie in acelasi an.

In prezent, Zeta Petroleum opereaza explorari la Bobocu - gaze naturale, Jimbolia - petrol si Padureni - gaze naturale.

Zacamantul de gaze a fost descoperit in 1966 de Romgaz, furnizorul national de gaze. Exploatarea sa a inceput in 1977, dar perimetrul a fost abandonat in 2005.

Zeta Petroleum a derulat, in trecut, si alte proiecte in Romania. Rompetrol Upstream si Zeta Petroleum SRL Romania au anuntat in septembrie 2007 ca au inceput forajul la sonda de explorare 1 Baleni (Mehedinti) din blocul Zegujani in vederea evaluarii unor potentiale acumulari de gaze.

Cooper Energy este o companie de stat listata la Bursa de Valori Australiana sub simbolul “COE”. Compania deruleaza in prezent investitii in tara de origine, Indonezia, Tunisia si, mai nou, Romania.

Sursa foto: www.zetapetroleum.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri