“Am o parere foarte proasta despre decizia miliardarilor americani”, declara transant Ioan Niculae, proprietarul gigantului agricol InterAgro. Cu o avere estimata anul trecut la 1,2 miliarde de euro, Niculae este unul dintre cei trei romani – alaturi de Dinu Patriciu si Ion Tiriac – inclus in clasamentul Forbes al celor mai bogati oameni la nivel global.
“Oamenii trebuie sa invete sa munceasca, nu sa intinda mana. Este pacat ca dupa 20 de ani romanii inca nu au invatat sa munceasca si stau cu mana intinsa”, explica Niculae, adaugand ca oricum oamenii de afaceri romani nu ar avea lichiditati suficiente sau nu ar dori sa faca astfel de gesturi de caritate.

In conditiile in care imprumuturile Romaniei se tot adancesc, Niculae considera ca daca romanii nu vor invata sa munceasca, atunci tara va intra in colaps, asta “daca nu suntem deja acolo”.

Cat despre impozitarea marilor averi, omul de afaceri care a anuntat deja ca-si va reloca afacerile in Bulgaria, acolo unde taxele sunt mai “prietenoase” cu investitiile, Niculae a spus hotarat: “asta rezolva problema Romaniei?”, accentuand ca afirmatia nu este un raspuns, ci “ramane un semn de intrebare”.

Vezi aici ce raspunsuri au dat: Ioan Micula (European Drinks), George Copos (Ana Holdings), Nelu Iordache (BlueAir), Ionut Negoita (Rin Group), Ilie Vonica (Polisano), Camelia Sucu (ClassLiving), George Becali, Marius Ghenea (FiT Distribution), Gica Popescu, Vasile Armenean (Betty Ice) si Ilie Nastase.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri