Importatorul si distribuitorul de medicamente Farmexim, parte a grupului cu acelasi nume controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc, a inregistrat, in primele sase luni ale anului, o cifra de afaceri de 93,4 milioane de euro, in crestere cu 12% fata de valoarea raportata in aceeasi perioada a lui 2009, precum si un profit in crestere cu 26%.
"Pentru acest final de an ne pastram optimismul si estimam o crestere cu 15% a cifrei de afaceri, pana la o valoare de 840 de milioane de lei, precum si o marja de profit de 2%", a declarat Ovidiu Buluc (foto), directorul general al Farmexim.

Piata farmaceutica romaneasca se confrunta cu o acuta criza de lichiditati, motiv pentru care compania si-a regandit planul de dezvoltare pentru acest an, axandu-se pe recuperarea datoriilor si asigurarea cash-flow-ului.

"Daca in august 2009, Farmexim avea parteneriate cu peste 3.500 de clienti-farmacii, in momentul de fata numarul acestora s-a redus la 3.000 de unitati farmaceutice", potrivit comunicatului de presa emis de companie.

Anul trecut, cifra de afaceri a grupului Farmexim (distribuitorul Farmexim, lantul de farmacii Help Net, magazinele de produse cosmetice Green Net si parfumeriile Beautik Haute Parfumerie) a atins valoarea de un miliard de lei (circa 236 de milioane de euro), iar cel al angajatilor - 1.500.

Afla aici care sunt rezultatele Help Net, reteaua de farmacii a grupului Farmexim.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri