Scaderea salariilor in sectorul bugetar si in mediul privat au determinat in luna iulie o crestere cu pana la 40% pentru montarea repartitoarelor de costuri, sustin reprezentantii companiei Ista, specializata in furnizarea de sisteme pentru contorizare individuala.
“In luna iulie, solicitarile de oferta primite de ista s-au majorat cu 35-40%, comparativ cu perioada similara din 2009, tendinta ce se mentine si in luna august”, a declarat Marian Sisu, director general Ista Romania, adaugand ca folosirea unui sistem de contorizare individuala scade costurile facturii lunare cu pana la 30%.

Cresterea cererii pentru repartitoaare a fost cauzata de scaderea salariilor in sectorul bugetar, dar si in mediul privat, corelata cu posibilitatea eliminarii subventiilor acordate pentru incalzire, sustin reprezentantii Ista.


“In prezent, putin peste 50% din populatia Romaniei foloseste sisteme de contorizare a consumului individual de energie, insa acest procent urmeaza o tendinta de crestere ce va fi accentuata pe termen scurt si mediu de masurile de austeritate impuse de Guvern”, mai spun cei de la Ista.

Ista Romania este unul din cei mai importanti jucatori in domeniul contorizarii individuale a apei si caldurii din apartamentele imobilelor colective, cu o cota de piata de 42 % la nivel national si 40 % in Bucuresti. Compania are, in prezent,115 angajati si 22 de puncte de lucru deschise in principalele orase din tara.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri