Compania Sorgenia, din grupul industrial italian Compagnie Industriali Riunite (CIR), intentioneaza sa construiasca in Romania mai multe turbine eoliene, in judetul Vaslui.
"In acest moment, Sorgenia are autorizatii pentru constructia de turbine eoliene cu o capacitate totala de 106 MW", a declarat directorul de comunicare al grupului CIR, Salvatore Ricco, potrivit Mediafax.

Autorizatiile, obtinute de Sorgenia in decembrie 2009 si aprilie 2010, sunt emise pentru comuna Falciu, judetul Vaslui.

Grupul CIR, infiintat in 1976, are activitati in sectoarele energetic, media, componente auto, sanatate si servicii financiare. CIR este cotrolat, la randul sau, de Compagnia Finanziaria De Benedetti, un holding financiar detinut de familia De Benedetti.

Capacitatile de productie a energiei din surse eoliene in Romania totalizeaza aproape 15 MW, insa potentialul ridicat a atras mai multi investitori, precum Enel (Italia), CEZ (Cehia) sau Iberdrola (Spania).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri