Mariajul dintre Flamingo si Flanco a devenit de ieri realitate. Printr-o tranzactie estimata la 35-40 de milioane de euro, lantul de retail pe segmentul electronicelor si electrocasnicelor va deveni filiala a Grupului Flamingo.
Din suma totala, doar o treime o vor reprezenta banii cash. Restul se va face printr-un schimb de actiuni. Astfel, pe linga bani, actionarii Flanco vor primi 30% din actiunile Flamingo International. In schimb, vor ceda toate actiunile Flanco. Practic, grupul Flamingo va emite un numar de noi actiuni care vor fi subscrise, dar nu cu numerar, ci tot cu actiuni. Se are in vedere pastrarea structurii legale a fiecareia dintre ele, Flanco urmind sa intre in holdingul Flamingo International ca filiala detinuta integral, a spus Dragos Simion, vicepresedinte al Flamingo, responsabil cu fuziunile si achizitiile in cadrul grupului.

Flanco World

Prin aceasta tranzactie se va transpune mai repede in realitate proiectul Future World, anuntat in urma cu ceva timp de conducerea grupului Flamingo, si care presupune dezvoltarea unui brand retail de suprafata mare. Acesta se va dezvolta prin magazinele Flanco. Segmentul IT va fi mult mai prezent in aceste magazine. De asemenea, brandurile dezvoltate de Flamingo, precum PC-urile Diablo, vor fi vindute si prin reteaua Flamingo.

Asteptari mari

Tranzactia se va finaliza in luna martie, dupa ce va fi supusa Adunarii Generale a Actionarilor Flamingo si dupa ce se va primi avizul Consiliului Concurentei. Oficialii celor doua companii se asteapta ca dupa preluare cifra de afaceri sa depaseasca 200.000.000 de euro. Practic, vom putea negocia preturi de achizitie mai reduse in cazul produselor si serviciilor noastre, vom avea o alta putere de negociere in cadrul contractelor de inchiriere a spatiilor comerciale, toate acestea permitind un pret mai bun pentru potentialii nostri clienti, a spus directorul general al Flanco, Cornel Marian. Presedintele noii companii va fi, cel putin pentru 2006, actualul actionar majoritar al Flamingo, Dragos Cinca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri