Firma ungara RFV, in asociere cu RFV Mures Energie SA a castigat licitatia privind concesionarii sistemului de termoficare din zona unitara din Targu Mures, oferta sa ridicandu-se la aproximativ 20 de milioane de euro, informeaza Mediafax.
Unul dintre viceprimarii din Targu Mures, Csegzi Sandor, a declarat intr-o conferinta de presa, ca dupa deschiderea ofertelor celor trei firme care au dorit sa preia cele 15 centrale termice din zona unitara, operate pana in prezent de Energomur, comisia desemnata in acest sens de Consiliul Local, a declarat castigatoare firma ungara RFV, in asociere cu RFV Mures Energie SA.

La licitatie s-au mai prezentat o alta firma ungara si una din Oradea.

In aceeasi conferinta de presa, celalalt viceprimar din Targu Mures, Claudiu Maior, a declarat ca firma castigatoare va trebui sa plateasca doua milioane de euro redeventa initiala, banii urmand sa fie indreptati spre deblocarea situatiei in ce priveste datoriile societatii de termoficare Energomur catre E. On Gaz.

De asemenea, firma urmeaza sa investeasca pana la 19 milioane de euro in modernizarea sistemului, suma din care cinci milioane de euro din fonduri proprii, in urmatorii 15 ani, etapizat.

Dupa trecerea acestei perioade, firma ar urma sa mai plateasca o redeventa de doua milioane de euro, daca va dori sa continue operarea inca zece ani.

"Sa speram ca debransarile in masa de acum se vor opri, iar cetateanul va sti ca nu va plati mai mult de 300 de lei pe gigacalorie. 70 de lei va fi subventionat de Primaria municipiului Targu Mures, iar el va plati, efectiv, din buzunar 230 de lei pe gigacalorie. Ramane de aici incolo ca managementul pe care-l va face societatea care a castigat sa fie unul adecvat si cetatenii sa prinda incredere. Au participat trei firme, castigatorul ne-a convins prin actele pe care le-a depus. Oferta e de doua milioane de euro in 30 de zile de la semnarea contractului, plus investitiile pe care le va face in decurs de 15 ani, etapizat. Dupa 15 ani, daca va dori sa continuam inca zece ani, va mai trebui sa puna in contul Primariei municipiului Targu Mures doua milioane de euro. Investitiile sunt pana la 19 milioane de euro, din care cinci milioane de euro din fonduri proprii si restul banilor sa reuseasca sa-i aduca din alte parti", a declarat Maior.

Reprezentantii municipalitatii au oferit date incerte privind numarul apartamentelor ramase in reteaua de termoficare deservita de Energomur, variind de la 9.000 la 12.000 de apartamente.

Ei au adaugat ca spera ca si celelalte apartamente din zona, care s-au debransat, sa revina in sistemul centralizat, in urma conditiilor pe care le va oferi castigatorul licitatiei.

Firma castigatoare ar putea primi de la municipalitate terenuri gratuite si reduceri la impozite, in schimbul angajarii unor specialisti de pe plan local.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri