Pretul la care firmele procesatoare de carne afiliate Asociatiei Romane a Carnii vor achizitiona porci de la crescatorii membri ai Patronatului Roman al Carnii de Porc va fi calculat in functie de valoarea de tranzactionare pe piata europeana, la care se va adauga o cota de 20%, informeaza Mediafax. Reprezentantii procesatorilor si crescatorilor de porci au semnat, in prezenta conducerii Ministerului Agriculturii, un protocol de colaborare. Potrivit presedintelui Patronatului Roman al Carnii de Porc, Gheorghe Caruz, efectivul porcin pe care crescatorii il detin in stoc este de 100.000 de capete, iar, in baza protocolului, procesatorii au consimtit la cumpararea a 57.000 de animale. "Daca ARC va cumpara aceasta cantitate nu va mai fi nevoie sa se introduca taxa vamala de 20%", a declarat Caruz.

La randul sau, presedintele ARC, Sorin Minea, a afirmat ca firmele procesatoare sunt dispuse sa cumpere carne de la PRCP, insa la un pret stabilit in functie de nivelul carnii de pe piata europeana, la care se adauga 20%, ceea ce ar corespunde unui pret de 70.000 de lei/kg de carne in carcasa.

"Pretul final va fi stabilit pornindu-se de la acest nivel de referinta, putand fi mai mare sau mai mic, in functie de calitatea carnii", a spus Minea. El a aratat ca oficiali ai celor doua parti implicate se vor intalni saptamanal pentru a stabili preturile. La inceputul lunii februarie, PRCP a solicitat Guvernului eliminarea facilitatilor vamale la importul de carne de porc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri