Omul de afaceri Jean Valvis, cel care a vandut in 2002 brandul de apa Dorna catre Coca-Cola si marca de lapte LaDorna catre Lactalis, in 2008, a recoltat anul acesta primele 1.000 de tone de porumb bio si nu se opreste aici: in 2011 am putea degusta si primii fulgi de porumb ecologic, marca LaDorna.
“Una din putinele surprize pe care le-am avut in aceasta perioada de criza este cat de importanta este agricultura. La inceputul anilor 2000 am fost printre primele companii care au lansat laptele, untul, svaiter ecologic, am fost primii care au exportat laptele ecologic LaDorna in Grecia. Pe langa lapte am vrut sa lansez si cerealele”, declara Jean Valvis.

Valvis Holding detine 7.700 de hectare in concesiune in Bratul Borcea (Calarasi). Cantitatea de porumb ecologic recoltata anul acesta se ridica la 1.000 de tone, cu o investitie initiala de pana in 400.000 euro.

Compania intentioneaza sa diversifice cultura de cereale bio si sa planteze in 2011 si grau si secara.

Omul de afaceri a pastrat dreptul de a folosi denumirea de LaDorna in cazul productiei de fulgi de porumb, musli, batoane de cereale si napolitane.

Pentru inceput Jean Valvis intentioneaza sa incheie un contract de procesare cu un partener care detine o unitate de productie si care il va ajuta in a transforma materia prima in fulgi de porumb.

“Vom testa piata si vom vedea daca exista cerinta in Romania pentru astfel de produse ecologice. Voi incheia un contract de procesare cu un partner care are fabrica, imi va transforma materia mea prima in fulgi, iar eu impachetez produsele sub brandul LaDorna. Si daca merge voi decide daca e cazul sa investesc in propriile mele echipamente si fabrici. Nu vreau sa fac o fabrica doar pentru a testa piata”, afirma Jean Valvis.

Acesta sustine ca noile produse marca LaDorna ar putea fi lansate pe piata in toamna anului viitor.

Jean Valvis a incheiat in anul 2008 vanzarea producatorului de lactate LaDorna catre grupul francez Lactalis, printr-o tranzactie evaluata la 100 mil. euro.

De asemenea, in anul 2002 omul de afaceri a finalizat vanzarea a 94,5% din actiunile Dorna Apemin catre gigantul Coca-Cola, valoarea tranzactiei fiind estimata la aproximativ 40 mil. euro.

Cel mai recent proiect al marcheaza reintoarcerea sa in piata apelor minerale cu brandul Aqua Carpatica, investitia initiala ridicandu-se la peste 12 mil. euro. Desi anuntata recent, marca Aqua Carpatica a fost inregistrata de Jean Valvis din anul 1994.

Totodata, Valvis a achizitionat in urma cu 4 ani Viti-Pomicola Samburesti. Omul de afaceri detine aici 500 de hectare de vie si produce brandurile Chateau Valvis, Samburel de Olt si Domeniile Samburesti. Pana in prezent a investit in afacerea de vinuri in jur de 9 mil. euro, urmand ca investitiile sa ajunga la 18 mil. euro in perioada urmatoare.

Antreprenorul intentioneaza sa investeasca in decurs de doi ani peste 100 de milioane de euro si in productia de energie regenerabila, avand deja asigurata finantarea.

Cititi si In toamna m-am gandit, pentru prima oara, sa plec definitiv din Romania
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri