Romania Gas Holding B.V., afiliat al Gaz de France, este noul actionar majoritar al companiei de distributie a gazelor Distrigaz Sud, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Economiei si Comertului.

Ieri a fost semnat contractul de novatie pentru transferul pachetului majoritar de actiuni detinut de compania Gaz de France prin afiliatul sau GDF Investissements 35 la Distrigaz Sud catre Romania Gas Holding B.V.

Contractul de novatie a primit aprobarea Ministerului Economiei si Comertului, conform prevederilor Contractului de privatizare a Distrigaz Sud incheiat in data de 31 mai 2005 si presupune transferul celor 51% din pachetul de actiuni detinut la Distrigaz Sud, precum si drepturile si obligatiile contractuale.

BERD si IFC au achizitionat cate 10% din pachetul de actiuni al companiei holding, ceea ce le asigura, conform Gaz de France, cate o cota de 5% din actiunile detinute la Distrigaz Sud. Compania Romania Gas Holding B.V. are statut de afiliat al Gaz de France si se afla sub controlul grupului francez.

Gaz de France si-a exprimat intentia de a-si asuma in nume propriu continuarea indeplinirii obligatiilor contractuale asumate prin contractul de privatizare, ca urmare a angajamentului luat la privatizarea Distrigaz Sud de a controla direct sau indirect orice afiliat al grupului Gaz de France care ar putea detine participatii in Distrigaz Sud.

Implicarea BERD si IFC in structura de actionariat a Distrigaz Sud va avea efecte benefice directe asupra transparentei cheltuielilor financiare, a accesului la finantari suplimentare si a monitorizarii activitatii Distrigaz Sud in vederea armonizarii cu normele Uniunii Europene, in special in domeniul protectiei mediului si al stabilitatii locurilor de munca.

Pachetul de actiuni detinut de MEC, respectiv 49%, a ramas neschimbat.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri