Casa de avocatura Danila, Petre si Asociatii (DPA) se extinde pe piata de consultanta fiscala si recuperare de bunuri si creante prin infiintarea unei noi societati si incheierea unui acord de preluare a 25% din actiunile societatii Active Recovery.
Reprezentantii celor doua societati nu au dorit sa comunice valoarea tranzactiei, insa in urma acesteia DPA estimeaza o dublare a afacerilor in anul 2011, fata de anul curent. Societatea nou infiintata se numeste Danila, Petre si Asociatii Consultanta Fiscala.

„O mare parte din cazurile de consultanta juridica (aproximativ 50%) venite in ultimul timp catre societatea noastra au implicat partea de servicii fiscale. Astfel, extinderea pe acest domeniu a fost ceva firesc, in conditiile in care, sistemul fiscal romanesc trece printr-o perioada de schimbari majore”, a spus Luminita Danila (foto), senior partner Danila, Petre si Asociatii.

„Activitatea de consultanta fiscala consta in asistenta de specialitate la intocmirea declaratiilor de impozite si taxe, in alte probleme fiscale si creante bugetare cum sunt: amenzi, penalitati si majorari cu respectarea prevederilor legale in vigoare precum si reprezentarea in fata organelor fiscale”, a completat Doina Cainaru, partener DPA consultanta fiscala.

Astfel, DPA a decis sa includa in portofoliul de servicii si serviciile de recuperare a creantelor si bunurilor materiale, prin achizitionarea a 25% din Active Recovery. "Societatea Active Recovery are o baza de clienti formata din 70% companii de leasing si o rata de recuperare de peste 65% din cazuri. In privinta perioadei medii de recuperare, aceasta ajunge la 35 de zile", a spus Marian Comanescu, administrator al Active Recovery.

„Peste 80% din bunurile pentru care mergem la recuperare sunt autoturisme, iar 20% dintre acestea sunt cazuri de frauda si restul debitorilor sunt in dificultate. O pondere de 15-20% dintre cei din urma contribuie voluntar la activitatile de recuperare”, a mai spus el.

"Pe piata de avocatura, unele sectoare, precum cele de real estate si consultanta au stagnat ori au scazut la numar de tranzactii, in ultima perioada, dar au aparut si alte arii de nisa care s-au dezvoltat, cum este cel al insolventelor, al recuperarii de debite si cel al dreptului penal al afacerilor".

„Actionam pe aceasta arii ca si casa de avocatura, nu ca avocati singulari, ceea ce inseamna ca avem in cadrul grupului, odata cu noua companie infiintata, un departament specializat care se ocupa de criminalitatea de business. Urmarim sa crestem numarul avocatilor interni si numarul de colaboratori in urmatoarea perioada si de asemenea se ne extindem si in zonele in care, in prezent, nu ne desfasuram activitatea”, a continuat Luminita Danila.

In acest sens, DPA vizeaza recrutarea unui numar de 4 avocati interni noi pana la sfarsitul anului si inca 6 avocati colaboratori, in prezent, avand 17 avocati.

DPA are in derulare peste 400 de cazuri de insolventa pentru IFN si 2 pentru societati bancare, linie de business care detine o pondere de 55% din numarul total de dosare ale firmei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri