Grupul European Drinks va investi in urmatorii doi ani circa 100 milioane euro in fabrica de bere de la Draganesti (judetul Bihor). Totodata, capacitatea de productie va fi marita pana la 3,5 milioane hectolitri pe an, a declarat presedintele grupului, Ioan Micula.

In acest moment, capacitatea de productie este de 2 milioane de hectolitri de bere pe an. Decizia de a mari capacitatea fabricii a fost determinata de succesul pe care berea produsa de European Food l-a inregistrat pe piata. Burger este cea mai vanduta marca de bere din Romania, iar European Food ocupa locul trei in topul producatorilor de bere din Romania, inregistrand in aprilie 2005 o cota de piata in volum de 18,3% pe piata de retail, conform AC Nielsen. European Food a produs prima sarja de bere pe data de 15 august 2003. Cu o investitie initiala de peste 50 milioane euro, capacitatea de productie a fabricii, in momentul inaugurarii, era de 1 milion de hectolitri/an.

In prezent, este cea mai moderna fabrica de bere din Europa de Est, construita intr-un timp record ca un proiect greenfield, iar tehnologia folosita este furnizata de cel mai important producator de echipament pentru fabrici de bere din Europa, firma Steinecker. Grupul European Drinks, are o cifra de afaceri anuala de peste 500 milioane euro, avand activitati in mai multe sectoare printre care cel alimentar, productia de bauturi alcoolice si sucuri.