Cardul, lansat de Carrefour si MasterCard, este disponibil incepand cu saptamana aceasta in toate cele 23 de hipermarketuri ale retailerului francez, putand fi achizitionat direct de la casele de marcat.
Romania este prima tara europeana din grupul Carrefour in care sunt introduse cardurile preplatite pentru cumparaturi - o premiera pe piata de retail romaneasca. Cardul este disponibil pentru cumparare doar la casele de marcat din hipermarketurile Carrefour si poate fi folosit imediat dupa ce posesorul l-a alimentat cu bani in prealabil.

Practic, clientul il achita la casele de marcat, iar dupa cateva minute il poate ridica de la biroul de servicii financiare din hipermarket, fara a fi nevoie de vreun cont bancar. Cardul este unul de debit reincarcabil, deci posesorul poate face achizitii doar in limita sumei de care dispune.

Cardul functioneaza la fel ca un card MasterCard, atat in tara, cat si in strainatate, acesta putand fi alimentat de detinator sau de alti posesori de carduri preplatite, prin transferuri de pe telefonul mobil, prin SMS, sau direct la casele de marcat Carrefour.

Limita maxima anuala pentru alimentare este de 2.500 de euro, iar cea minima - de 10 lei. Cardul costa 20 de lei, din care 10 lei raman pe card.

"MasterCard si Carrefour au un parteneriat solid de mai multi ani la nivel local si international. Posesorii pot utiliza cardul la orice comerciant din mediul real sau virtual, in tara sau strainatate, in peste 30 de milioane de locatii in toata lumea. In noiembrie va avea loc o campanie de utilizare pentru acest card in magazinele Carrefour", a declarat Denisa Mateescu, directorul general Romania si Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe.

Institutia financiara in spatele platformei dezvoltate pentru cardurile Carrefour este Raiffeisen Bank Romania, cea care se va ocupa de administrarea banilor posesorilor acestor produse financiare de debit preplatite.

"Produsul deschide serviciile financiare unui nou segment de clienti, tranzactiile putand fi verificate si de pe Internet. Speram ca in viitor sa foloseasca acest serviciu si lucratorii emigranti, care au nevoie sa transfere bani in tara", a declarat Razvan Munteanu, vicepresedintele diviziei de retail din cadrul bancii.

"Am testat cardul pe un grup pilot si feedback-ul primit ne-a incurajat sa-l lansam in intreaga retea de hipermarketuri. Ulterior, cardul va fi disponibil si in supermarketuri", a spus pentru Wall-Street Andreea Mihai (foto), director de marketing al Carrefour Romania. Oficialul retailerului a mai precizat ca informatiile privind un numar estimativ de clienti care vor deveni posesori ai cardului sunt confidentiale.

In prezent, Carrefour opereaza 23 de hipermarketuri si 29 de supermarketuri in Romania.

Corinne Moulin, director strategie servicii financiare la nivelul grupului francez, a explicat ca produsul este primul in Europa al Carrefour, Romania fiind aleasa avand in vedere dinamismul pietei si cererea. "Cardul se adreseaza celor care nu vor sa aiba card de credit, care nu au cont de bancar, dar care vor sa fie flexibili, sa poate face cumparaturi in tara si in afara. In plus, cardul vine in intampinarea celor care muncesc in afara tarii si care vor sa trimita bani acasa", a punctat oficiala grupului francez.

Atentie, insa si la comisioanele care se percep. Iata o lista cu cele mai importante dintre ele:

0% pentru cumparaturile in Romania
1% din valoarea tranzactiei pentru cumparaturile din afara tarii
5,5 lei pentru retragerea de numerar de la bancomatele din Romania
2 lei + 1% din valoare banilor retrasi de la bancomatele din strainatate
3,65 lei pentru prin reincarcarea (0 lei pentru prima incarcare)
6 lei comision lunar

Verificarea, prin telefon, a soldului, reemiterea de PIN si primirea de bani prin telefonul mobil sunt servicii gratuite, posesorul beneficiind totodata de asistenta telefonica permanenta.

Cardul lansat de Carrefour, in parteneriat cu MasterCard, Rev Europe si Raiffeisen Bank nu este primul card de debit preplatit din tara. MasterCard a introdus, in urma cu un an, un card similar in parteneriat cu Posta Romana.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri