Combinatul de ingrasaminte chimice Donau Chem Turnu Magurele, din grupul InterAgro, estimeaza ca va obtine aproximativ 11,6 milioane de euro din vanzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera, suma care va fi investita in proiecte de mediu, scrie Mediafax.

"Pentru certificatele aprobate, Donau Chem preconizeaza sa incazeze aproximativ 11,66 milioane de euro. Compania a stabilit ca toate fondurile obtinute din vanzarea certificatelor sa fie reinvestite in proiecte de mediu, dupa ce amortizeaza cheltuielile facute pentru reducerea emisiilor de protoxid de azot", se arata intr-un comunicat al combinatului chimic.

Donau Chem a primit de la Ministerul Mediului si Padurilor o scrisoare de aprobare pentu derularea unei investitii in urma careia isi va reduce emisiile poluante cu aproximativ 90%, respectiv 1,73 milioane de tone de dioxid de carbon echivalent in perioada 2009-2012.

Compania a realizat, in perioada 2007 - 2008, investitii de retehnologizare pentru scaderea poluarii la fabrica de acid azotic.

Pentru a obtine o scrisoare de aprobare din partea Ministerul Mediului si Padurilor, o companie trebuie sa elaboreze proiecte de reducere a poluarii, in baza protocolului de la Kyoto. Scrisoarea de aprobare reprezinta garantia oferita de Guvern Romaniei ca proiectul indeplineste o serie de conditii prevazute in Protocol.

Protocolul de la Kyoto stabileste masuri, tinte si perioade de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera pentru statele semnatare la conventie. Romania a fost prima tara care a ratificat acest document, angajandu-se ca in perioada de implementare a protocolului, 2008-2012, sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 8%, comparativ cu anul 1989.

Grupul InterAgro este controlat de omul de afaceri detine Ioan Niculae (foto) si cuprinde alte patru cinci combinate de ingrasaminte chimice, respectiv Amonil Slobozia, Amurco Bacau, Gaproco Piatra Neamt si Nitroporos Fagaras.

Citeste si: Ioan Niculae: Inchid toate combinatele daca nu voi mai putea utiliza gaz din productia interna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri