Compania Duraziv, controlata de omul de afaceri Daniel Guzu, unul din cei mai cunoscuti antreprenori de pe piata locala, a livrat profilele metalice pentru Doldora Bazaar, centrul comercial din Bucuresti pe care fostul mare fotbalist Gheorghe Popescu il va deschide in curand.
“Lui Gica Popescu i-am dat profile de vreo 200.000 de lei (47.000 de euro – n.red.)”, spune Daniel Guzu, proprietarul Duraziv.

Doldora Bazaar, care va suporta o investitie de circa 10 milioane de euro, are o suprafata de 7.000 mp inchiriabili si va gazdui circa 500 de magazine, traficul zilnic fiind estimat la 7.000-8.000 de vizitatori.

Centrul comercial este amplasat pe strada Pucheni (in apropierea pietei Rahova), pe un teren cu o suprafata de 12.300 mp si va fi deschis sapte zile pe saptamana. Complexul va cuprinde si 200 de locuri de parcare.

Duraziv, care produce profile metalice, vopsea si adezivi, a inregistrat o crestere valorica de peste 50% a vanzarilor de profile in primele noua luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Per ansamblu, afacerile companiei au crescut cu 45% in perioada ianuarie - septembrie, comparativ cu acelasi interval din 2009.

Avansul s-a datorat extinderii retelei de distributie, largirii portofoliului de produse si investitiilor derulate in marketing.

“Daca nu erau taierile de salarii din aceasta vara, sunt convins ca puteam sa mentinem avansul de 60% pe care l-am inregistrat in primul semestru, in ciuda cresterii TVA. Multi cunoscuti mi-au spus ca au stopat lucrarile de refacere a locuintelor din cauza taierilor de salarii. Masura cu majorarea TVA nu avea cum sa ne afecteze, pentru ca cineva care cheltuia 100 de milioane (de lei vechi – n.red.) pentru renovarea unei case, avea puterea sa suporte cresterea taxei”, subliniaza Guzu.

In conditiile in care mediile politic si economic vor arata stabilitate anul viitor, omul de afaceri apreciaza ca cifra de afaceri din 2010 s-ar putea repeta si in 2010.

“Totul depinde de mediul politic. Cu masuri de genul celei 10.000 de euro pentru tineri nu o sa scapam de criza.
De asemenea, in momentul in care cei de la Guvern decid sa taie salarii sau sa disponibilizeze oameni, ar trebui sa aiba discernamant. Toate masurile trebuie implementate dupa o analiza a lor”, spune Guzu.

Statul are in plan ca, pana la finalul anului, sa finanteze cu un milion de euro tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani care vor sa isi deschida o afacere. Fiecare tanar poate accesa fonduri in valoare de 10.000 de euro.

Unul din lucrurile pozitive pe care le-a observat Guzu in 2010 a fost faptul ca statul incepe sa-si achite datoriile catre firme.

“Acum o luna si jumatate am depus cerere de rambursare pentru 1,5 miliarde de lei vechi si mi-au trimis o informare prin care ma anuntau ca in vreo 2-3 saptamani o sa primesc banii. Inainte, puteai sa astepti si un an pana sa-ti primesti banii”, afirma proprietarul Duraziv.

Duraziv a inregistrat o cifra de afaceri de 9 milioane de euro anul trecut, in scadere cu aproape 15% fata de 2008. Vanzarile de adevizi ale companiei au totalizat circa trei milioane de euro in 2009, restul cifrei de afaceri fiind generata de profilele metalice. Anul acesta, adezivii vor reprezenta peste patru milioane de euro din totalul cifrei de afaceri.

“Cred ca anul acesta vom reusi sa ajungem pe zero, adica sa nu avem nici profit si nici pierderi”,
mai spune Guzu.

Producatorul de materiale de constructii a avut anul trecut o pierdere de 1,2 milioane de euro.

Compania detine o fabrica de adezivi si profile metalice in Popesti-Leordeni, care a suportat investitii de circa 7,5 milioane de euro pana in prezent, cu o capacitate anuala de productie de 200.000 de tone de adezivi si 12.000 de tone de profile metalice.

Anul acesta, compania a investit 360.000 de euro in achizitia a doua masini pentru prelucrare profilelor.

Recent, Guzu a luat decizia de a reintra si in businessul cu vopsea, dupa ce la inceputul anului trecut finaliza vanzarea Fabryo, unul din cei importanti jucatori de pe piata locala de lacuri si vopsele, catre fondul suedez de investitii Oresa Ventures.

Antreprenorul a investit un milion de euro pentru a dezvolta divizia de tencuieli decorative si vopsele.

Daniel Guzu: Daca programul Prima Casa era mai flexibil, se innoia toata lumea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri