In urma impozitului minim, introdus in primavara anului trecut, au disparut de pe piata romaneasca in perioada 2009-2010 peste 230.000 de firme din care 82% au inregistrat pierderi si erau firme capusa, a declarat astazi Andreea Paul Vass, consilier al primului ministru, in cadrul seminarului "Tax & Law - efecte si consecinte ale noilor modificari fiscale".
Potrivit consilierului primului ministru, Andreea Paul Vass (foto), aceste firme existau doar pe hartie astfel incat sa poata emite facturi si sa creeze competitie inegala pe piata locala. Acestea nu au emis nici un bilant sau au intregistrat pierderi, iar mediul de afaceri din Romania era plin de zeci de mii de companii inactive, care actionau indeosebi ca societati "capusa".

De asemenea, "una dintere promisiunile pe care noi ni le-am asumat atunci cand am venit la guvernare, tine de simplificarea Codului Fiscal si diminuarea, eliminarea sau comasarea tututor taxelor parafiscale. Astfel, anul trecut am reusit sa comasam 250 de taxe din aproape 500, dar inca nu avem o propunere de Cod Fiscal asa cum ne dorim cu totii", a mai spus ea.

Impozitul minim era cuprins intre 2.200 de lei, daca firmele au venituri totale de pana la 52.000 de lei, si 43.000 de lei pentru venituri de peste 129 de milioane de lei. Acest impozit a fost eliminat incepand cu data de 1 octombrie anul curent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri