Grupul britanic Alliance Boots, detinut de fondul de investitii KKR, a ajuns la un acord cu actionarii companiei germane ANZAG, care detine pachetul majoritar la distribuitorul de medicamente Farmexpert, pentru a prelua peste 50% din actiunile Anzag, urmand sa ajunga la o detinere de peste 80%.
Alliance Boots este, in prezent, cel mai mare actionar al ANZAG, cu o participatie de 29,99%, potivit unui comunicat al grupului, citat de Mediafax.

Pachetul de 51,65% din actiuni este achizitionat de la mai multe companii detinute sau controlate de distribuitorii germani de medicamente Celesio, Phoenix Pharmahandel si Sanacorp Pharmahandel.

In plus, Alliance Boots si ANZAG au anuntat ca intentioneaza sa lanseze o oferta de preluare si pentru actiunile ramase, reprezentand 18,4% din capitalul companiei, la pretul de circa 26 de euro pe titlu. Preluarea pachetului de 51,65% si a restului de actiuni trebuie aprobata de autoritatile de reglementare.

"Intarirea parteneriatului cu ANZAG ne va permite consolidarea legaturilor strategice cu producatorii din Europa. Achizitia este importanta pentru strategia noastra de crestere si este un nou pas in privinta extinderii in Europa si alte regiuni", a afirmat presedintele executiv al Alliance Boots, Stefano Pessina.

Grupul Alliance Boots este prezent in domeniul distributiei de produse farmaceutice si de ingrijire personala din 16 tari. In noua state, grupul opereaza si o retea de 3.250 de magazine, din care 3.150 ofera si produse farmaceutice.

Fondul de investitii KKR (Kohlberg Kravis Roberts) a preluat Alliance Boots in mai 2007 pentru 11,2 miliarde de lire sterline. KKR administra, la sfarsitul lunii iunie, active de 54,4 miliarde de dolari.

Actionarii Farmexpert sunt compania germana ANZAG, cu 60% din actiuni, si omul de afaceri Eugen Banciu.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri