Omul de afaceri Horia Ciorcila, care era coproprietar al editurii de business Injoy Books, alaturi de Octavian Radu, i-a cesionat acestuia pachetul de actiuni pe care il detinea si s-a retras din afacerea cu carti.
Horia Ciorcila, unul dintre fondatorii Bancii Transilvania, si Octavian Radu, proprietarul grupului RTC, au deschis la jumatatea anului trecut editura de business Injoy Books, in care au investit circa 150.000 de euro, scrie Mediafax.

La sfarsitul lunii septembrie, in urma unei majorari de capital, in actionariatul editurii a intrat si firma Pan Management Group, cu un pachet de 0,99%.

Totodata, Ciorcila a cesionat catre RTC Holding pachetul 49,5%, respectiv 50 de actiuni, in valoare nominala de 10 lei fiecare.

In urma majorarii, RTC a ajuns sa detina 99,1% din actiunile editurii.

Injoy Books a publicat titluri precum "Warren Buffet se destainuie", "O suta de personalitati care au definit piata" sau "Trei indicii ale unei slujbe mizerabile".

In luna mai, Octavian Radu a cerut intrarea in insolventa a lantului de librararii Diverta, pe care il controleaza, iar in luna septembrie a inchis cea mai mare librarie a companiei, amplasata pe bulevardul Magheru din Bucuresti.

Injoy Books a avut anul trecut, potrivit site-ului Ministerului Finantelor, o cifra de afaceri de peste 402.000 lei si un profit net de aproape 62.000 lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri