Retailerul francez Auchan va deschide, in a doua jumatate a anului 2011, un nou hipermarket, in cadrul centrului comercial Electroputere Parc din Craiova, o investitie totala de 90 de milioane de euro.
"Electroputere Parc isi propune sa devina centrul comercial de referinta pentru orasul Craiova si pentru regiunea de sud a Romaniei. Proiectul se inscrie perfect in viziunea de dezvoltare Auchan, aceea de a fi prezent in marile centre comerciale din toate orasele importante din tara", a declarat Patrick Espasa (foto), director general Auchan Romania, intr-un comunicat de presa.

Pana in prezent, retailerul a deschis sapte magazine, dintre care doua sunt in Bucuresti. Tot pentru anul viitor, in cel de-al doilea semestru, este anuntata si deschiderea unui nou hipermarket in centrul comercial iesean Palas Mall, controlat de omul de afaceri Iulian Dascalu. Astfel, pana la finele lui 2011, Auchan va opera pe piata locala un numar total de noua hipermarketuri.

Cu o suprafata de vanzare efectiva de 11.000 de mp, Auchan Craiova va fi unul dintre cele mai mari hipermarketuri ale lantului din Romania. Noul magazin va lista 50.000 de produse, dintre care 60% sunt alimentare, iar restul - nealimentare. Hipermarketul va avea 60 de case de marcat si va fi deservit de o echipa de 400 de angajati.

Centrul comercial in cadrul caruia se va deschide noul magazin este dezvoltat de K&S Development, controlata de actionarii companiei imobiliara belgiana BelRom.

Principalele ancore ale centrului comercial sunt Auchan, Decathlon - retailer de articole sportive, Kiabi – retailer de imbracaminte, Leroy Merlin – bricolaj si amenajari si Norauto – echipamente si service auto. Pe langa acestea, proiectul mai cuprinde si o galerie comerciala cu peste 100 magazine si restaurante. Suprafata totala construita este de 6,3 hectare, iar centrul comercial ofera 2.000 de locuri de parcare.

Auchan Romania a intrat pe piata locala in 2006, cand a deschis in cartierul Titan din Bucuresti primul sau hipermarket, cu o suprafata de 16.000 de metri patrati. In prezent, alte sase hipermarketuri Auchan functioneaza, la Pitesti (10.000 metri patrati), Targu Mures (8.500 de metri patrati), Cluj-Napoca (10.000 de metri patrati), Suceava (8.500 de metri patrati) si Timisoara (10.600 de metri patrati). Un al doilea magazin Auchan din Capitala a fost deschis in cartierul Militari, acesta avand o suprafata de 12.500 de metri patrati.

In 2009, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 1,5 miliarde de lei, numarand 20,7 milioane de clienti si 315 milioane de articole vandute. In prezent, compania are 3.500 de angajati, dintre care doar 12 sunt expatriati.

Grupul Auchan a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 39,7 miliarde de euro, cu o retea de 535 de hipermarketuri si 732 de supermarketuri in 13 tari, numarul total al angajatilor fiind de 243.000.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri