Tribunalul Brasov a admis cererea de intrare in insolventa a producatorului de motoare si turbine Hidromecanica (HIRY) si a numit administrator judiciar provizoriu firma Casa de Insolventa Transilvania SPRL.
Hidromecanica a anuntat saptamana trecuta ca va solicita Tribunalului Brasov intrarea in insolventa, ca urmare in principal a reducerii activitatii, pierderilor inregistrate si a datoriilor acumulate catre bugetul de stat.

Tribunalul a stabilit, totodata, termenele limita pentru depunererea cererilor de creanta, de verificare si comunicare a acestora, potrivit unui comunicat transmis, marti, de Hidromecanica pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.

Firma a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 4,5 milioane lei (aproape 1,1 milioane euro), in scadere cu 46% fata de perioada similara a anului trecut, si pierderi de 1 milion de lei (258.000 de euro). In intervalul ianuarie-septembrie 2009, Hidromecanica a consemnat o cifra de afaceri de 8,3 milioane lei si un rezultat negtiv de 7,2 milioane lei.

Veniturile din primele noua luni ale acestui an au cumulat 59,4 milioane lei (14,2 milioane euro), de aproape sase ori mai mult decat in aceeasi perioada din 2009, de 10 milioane lei. Diferenta a fost determinata de vanzarea, la inceputul lunii iunie, a unui teren al firmei, situat in Centrul Civic din Brasov, cu 54 milioane lei, catre firma Delparro, inregistrata in Olanda, care opereaza indirect reteaua de magazine Cora.

Banii incasati pe teren au fost utilizati pentru plata unei parti din datoriile pe care Hidromecanica le avea catre bugetul de stat.

La finalul primelor noua luni, Hidromecanica avea datorii totale de 76,6 milioane lei, cu 37% mai reduse decat la inceputul anului, cand obligatiile de plata cumulau 122,5 milioane lei.

Pachetul majoritar de actiuni al firmei este detinut trei persoane fizice, Rodica-Elena Girbacea (37,79%) si copii sai Iulia-Nicolae (11,33%) si Teodor-Stefan (11,33%).

In actionariat se mai regaseste SIF Transilvania (SIF3), care are 36,26% din capitalul social al Hidromecanica.

Dupa primirea comunicatului privind intrarea in insolventa Bursa a suspendat actiunile Hidromecanica de la tranzactionare.

Totusi, cea mai recenta operatiune cu actiunile Hidromecanica a fost realizata la 12 noiembrie, la pretul de 2,48 lei, in scadere cu 17,06%. La acea data au fost tranzactionate doar 38 de actiuni, pentru 94 de lei. La aceasta cotatie, capitalizarea Hidromecanica este de 8 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri