Cu buzunarele tot mai stramtorate de criza, romanii au redus bugetul pentru iesirile in oras si se orienteaza tot mai mult spre articolele de mobiler si decoratiuni prin care sa-si transforme propria casa in gazda pentru intalnirile cu prietenii, spune Dan Sucu, proprietarul producatorului si retailerului de mobila Mobexpert.
"La noi, la Mobexpert, am observat ca se cauta produse prin care sa-ti transformi casa in gazda pentru prieteni. Statisticile arata ca romanii cheltuie din ce in ce mai putin pe iesirile in oras si vor sa fie gazde", a declarat Dan Sucu (foto), prezent la o conferinta pe teme de retail organizata de Autentic.

Proprietarul Mobexpert a spus ca s-a inregistrat o crestere a vanzarilor la articole de tipul frapierelor pentru sampanie, paharelor si farfuriilor, motiv pentru care in interiorul magazinelor s-au creat raioane sau colturi speciale pentru astfel de produse.

"De fapt, clientul nu mai tinteste sa se mute intr-o casa noua, ci investeste in cea veche", a explicat Sucu, dand exemplul americanilor care isi pastreaza mobila vreme indelungata, optand in schimb pentru schimbari dese ale decoratiunilor.

"In industria produselor de folosinta indelungata, noi nu am sustinut ca ne-au crescut vanzarile. Ne straduim sa pierdem cat mai putina cifra de afaceri, eventual sa nu pierdem noi, ci concurenta", a mai spus Sucu.

Seful Mobexpert a precizat ca vanzarile in a doua jumatate a anului au fost afectate de cresterea TVA, astfel incat retailerul va incheia anul financiar curent in linie cu rezultatele inregistrate anul trecut. In aceste conditii, retailerul ar trebui sa finalizeze anul cu o cifra de afaceri de 115 milioane de euro.

"In prezent, segmentul de decoratiuni inseamna 16% din total vanzari, dar speram sa crestem pana la 20-25%", a precizat omul de afaceri pentru wall-street.ro.

Pentru alti jucatori de pe piata mobilei, procentul decoratiunilor din totalul incasarilor este si mai mare. De exemplu, retailerul suedez de mobila IKEA, prezent pe piata locala printr-un magazin situat in zona Baneasa din Capitala, a vandut accesorii si decoratiuni in proportie de 40% din vanzarile aferente anului financiar incheiat la 31 august, cifrate la 327,4 milioane de lei (TVA inclusa).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri