Patronii de ateliere auto sunt multumiti ca afacerile le-au mers mai bine anul trecut. Cu toate ca serviciile de reparatii auto s-au scumpit incetul cu incetul, cifra de afaceri realizata in acest sector a fost in crestere.

Cele mai mari scumpiri ale serviciilor de reparatii auto si electronice s-au inregistrat anul trecut in sezonul rece, lunile februarie si martie aducand cresteri de pana la 2,3%. Seria scumpirilor a continuat tot anul 2004, chiar daca in procente mai mici. Cu toate acestea, atelierele de reparatii auto si-au vazut in continuare de afacerile lor, ce au fost in crestere anul trecut. Astfel, potrivit datelor comunicate de Institutul National de Statistica (INS), intretinerea si repararea autovehiculelor, precum si comertul cu autovehicule, motociclete, piese si accesorii au inregistrat un plus de 12,9% in perioada ianuarie-noiembrie 2004, fata de 2003. Spre exemplu, numai in luna noiembrie 2004, cifra de afaceri a urcat cu 26,4%, comparativ cu aceeasi luna a anului 2003. In mod firesc, si carburantii pentru autovehicule s-au vandut mai bine in aceeasi perioada, comerciantii realizand o cifra de afaceri cu 16% mai mare decat in 2003.

Martie 2004 a fost cea mai profitabila atat pentru vanzarea de autovehicule, intretinerea si repararea lor, cat si pentru comercializarea carburantilor. In primul caz, cifra de afaceri a urcat cu 26,5% peste nivelul din februarie, iar vanzarea carburantilor a inregistrat un plus de 24,9%, fata de luna precedenta. Vanzarile mai mari s-au reflectat si intr-o crestere a salariului mediu net al angajatilor din aceste sectoare, carora le-au intrat mai multi bani in buzunare. Luna decembrie a insemnat o majorare a castigului mediu net cu 9,6% peste cel din luna precedenta. De altfel, domeniul este unul care nu prea a fost atins de efectele "devastatoare" ale concedierilor, anul trecut. Din contra, numarul angajatilor din companiile care vand autovehicule si motociclete, precum si din cele care presteaza servicii de reparatii a crescut de la 545.100 persoane la inceputul anului la 564.200 in luna decembrie 2004 .
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri