Mark Gitenstein, ambasadorul SUA in Romania, a declarat ca de la numirea sa in functie (n.r. - august 2009) au fost investite in Romania 1,2 miliarde dolari si ca, in continuare, companiile americane sunt interesate in a investi pe plan local. Printre acestea se regaseste si Procter&Gamble
“De la numirea mea in functie au fost investite 1,2 miliarde dolari , intre care 1 miliard apartine Ford iar restul provine de la P&G si Luftking. Apetitul investitional exista inca din partea SUA insa Romania concureaza cu tari care au un proces decisional mai transparent. Acest lucru este necesar si in cazul Romaniei”, a precizat Mark Gitenstein.

Intrebat in legatura cu afirmatia ambasadorului privind un nou proiect investitonal marca P&G, Sotirios Marinidis (foto), directorul general al P&G Romania a precizat ca tara noastra se afla in carti pentru o posibila “urmatoare mare investitie”.

“Planurile noastre nu se opresc aici. Daca am finalizat investitiile din Timisoara si Urlati nu inseamna ca nu facem nimic. In prezent sunt analizate cateva tari din regiune pentru urmatoarea mare investitie a P&G. Poate fi o noua fabrica, un centru de servicii sau o extindere a facilitatilor existente. Nu va pot dezvalui inca detalii suplimentare”, a mai spus Marinidis.

Procter&Gamble a afisat anul trecut in Romania afaceri de 596,5 milioane euro, in crestere cu 10,9% fata de 2008, cand producatorul afisase un declin de 4,1% al cifrei de afaceri. In schimb, profitul net a coborat cu 33%, pana la 15,7 mil. euro.

Citeste un reportaj despre cum a inceput povestea unui gigant american la Timisoara



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri