Productia de ciment a scazut in primele noua luni din acest an cu 12,6%, de la 6,3 milioane de tone la 5,5 milioane de tone, conform patronatului CIROM, conform Mediafax.
Livrarile totale de ciment de tip Portland, cel mai utilizat, s-au diminuat in intervalul analizat cu 13%, de la 6,2 milioane tone la 5,4 milioane tone.

Pe de alta parte, productia de var nestins a crescut cu 11%, la peste 906.000 tone, iar cea de ipsos s-a majorat cu 10%, la circa 130.000 tone.

Datele au fost furnizate de Patronatul din industria cimentului si altor produse minerale pentru constructii din Romania CIROM, pe baza datelor primite de la Institutul National de Statistica.

Printre factorii care au influentat negativ consumul si implicit productia unor materiale de constructii se numara absenta proiectelor guvernamentale mari, din domeniul infrastructurii de transporturi si constructiilor industriale si imobiliare, precum si inexistenta unei sustineri financiare adecvate pentru continuarea proiectelor de autostrazi si drumuri nationale, in cadrul unei strategii pe termen mediu si lung, a declarat Ion Crangasu, directorul executiv al CIROM.

"In locul stabilirii unor proiecte si obiective prioritare, care sa stimuleze dezvoltarea si atragerea in circuitul economic al unor resurse materiale indigene si a fortei de munca disponibilizate, se prefera inceperea a sute sau mii de proiecte mici, neinsemnate, care nu vor fi finalizate", a spus el.

In plus, un alt factor negativ este existenta unei politici fiscale, haotice si impredictibile. "Se actioneaza numai pe crestere de taxe si impozite, care descurajeaza mediul economic", sustine Crangasu.

El a mai criticat faptul ca nu este incurajata creditarea firmelor pentru stimularea investitiilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri