Rudolf Sommer, proprietarul Sommering Install, unul din cei mai importanti jucatori de pe piata locala de instalatii, cu afaceri anuale de 16 milioane de euro, a intrat in actionariatul Coltex Construct, o firma de constructii din Bucuresti.
Mutarea a fost inregistrata la Registrul Comertului in ultima parte a lunii noiembrie. Pana la acel moment, Coltex Construct era detinuta de firma Hanakhem Limited, cu sediul in Larnaca (Cipru).

Intrarea lui Sommer in actionariatul Coltex Construct s-a facut prin majorarea capitalului social al firmei cu 1.000 de lei. In urma procesului de majorare de capital la 2.000 de lei, Hanakhem Limited si-a diminuat participatia in Coltex Construct la 50% (5% din actiuni fiind detinute de Marius – Bogdan Datcu, reprezentantul firmei cipriote in Romania), iar Sommer a intrat in posesia unui pachet de 45% din actiunile firmei de constructii.

Restul de 5% din actiunile Coltex Construct se afla la Virginia Duta, care a contribuit cu 100 de lei la majorarea capitalului social.
Contactat de wall-street.ro, Rudolf Sommer nu a dorit sa ofere, pentru moment, informatii referitoare la intrarea in actionariatul firmei de constructii.

Coltex Construt a inregistat anul trecut o cifra de afaceri de afaceri de 1,3 milioane de lei (300.000 de euro), in scadere cu 38% fata de 2008, arata datele de la Ministerul Finantelor. De asemenea, firma a avut o pierdere de aproape 550.000 de lei (130.000 de euro) anul trecut, dupa ce in 2008 realiza un profit net de circa 785.000 de lei (215.000 de euro).

Sommering Install a avut o cifra de afaceri de 16 milioane de euro si estima la inceputul anului ca businessul va creste cu 36% in 2010, pana la 25 de milioane de euro.

Compania a trecut anul trecut printr-un proces de reorganizare care a presupus reducerea numarului de angajati cu 50 de oameni, pana la 350 de salariati, precum si structurarea businessului sub forma unui holding, numind cate un director pe fiecare din cele patru divizii: operatiuni (Kerim Oktay), proiectare (Damien Bettles), productie (Alexandru Preoteasa) si building management systems (Anisor Gheorghe).

Sommering Install a fost infiintata in 1995 si ofera servicii de proiectare, executie, service/mentenanta si automatizari in domeniul instalatiei, iar zonele de productiei ale companiei cuprind tubulatura rectangulara, tablouri electrice si semifabricate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri