Directorul general al E. On Gaz Distributie, Virgil Metea, a declarat astazi ca in 2010 investitiile companiei au depasit 180 de milioane de lei, iar compania intentioneaza sa mentina acest nivel si anul viitor, relteaza Mediafax.
Metea s-a declarat multumit de realizarea programului de investitii pe 2010 al E. On Gaz Distributie, spunand ca doreste sa continue investitiile propuse pentru urmatorul an, care vizeaza in special reabilitarea si modernizarea retelei de distributie.

"Ponderea cea mai mare din programul de investitii al E. On Gaz Distributie s-a axat pe reabilitarea si modernizarea sistemului. In anul 2010, s-au reabilitat 360 de kilometri si 290 de kilometri s-au modernizat, am finalizat extinderea a 240 de kilometri, speram sa mentinem programul de investitii la acelasi nivel. Se va axa in principal pe cresterea sigurantei in exploatare si in siguranta cetateanului. Anul acesta, investitia totala a fost de peste 180 de milioane de lei, din care aproximativ 120 de milioane de lei s-au investit in retele. Anul viitor ne vom mentine aproximativ la acelasi nivel", a declarat Metea.

Potrivit datelor transmise de reprezentantii companiei, din bugetul de investitii de circa 182 milioane de lei alocat in acest an, aproximativ 124 de milioane de lei s-au investit pentru reabilitarea, modernizarea si extinderea sistemului de distributie a gazelor naturale, diferenta reprezentand investitii in echipamente IT si alte dotari specifice activitatii companiei.

Din totalul de circa 650 de kilometri de retea modernizata in acest an, pe aproape 360 de kilometri s-au inlocuit conductele, iar o portiune de peste 290 de kilometri a fost protejata catodic. Totodata, in vederea asigurarii alimentarii cu gaze naturale la parametri calitativi ridicati, au fost modernizate sau achizitionate 95 de noi statii de reglare-masurare, iar sume semnificative au fost directionate pentru achizitia de contoare noi si pentru alte echipamente de masurare si control.

Infiintarea de noi retele de distributie a gazelor naturale si extinderea sistemului pentru a permite racordarea de noi consumatori au reprezentat un capitol important de investitii in acest an, reteaua de gaze naturale aflata in administrarea companiei fiind extinsa cu circa 240 kilometri.

Numai in judetul Mures, investitiile realizate de E. On Gaz Distributie pentru reabilitarea retelei de gaze naturale s-au ridicat la peste 11 milioane de lei.

E. On a modernizat reteaua de distributie a gazelor naturale din judetul Mures pe o lungime de peste 116 kilometri, totodata reteaua fiind extinsa cu circa 11 kilometri.

Cele mai importante proiecte de reabilitare a retelei de distributie de gaze naturale din judetul Mures s-au desfasurat in Tarnaveni, unde au fost reabilitati aproape 22 de kilometri de conducte si bransamente, dar si in Albesti - zece kilometri, Sovata - 9,4 kilometri, Galesti - 9,3 kilometri, Sanvasai - noua kilometri si in municipiul Sighisoara, unde au fost inlocuiti peste opt kilometri.

In municipiul Targu Mures reteaua de distributie a gazelor naturale a fost modernizata pe o lungime de peste sase kilometri, valoarea investitiilor fiind de aproximativ 770.000 de lei. De asemenea, reteaua de distributie din Targu Mures a fost extinsa cu aproximativ un kilometru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri