Capitalul rafinariei Petrotel-Lukoil din Ploiesti, controlata de grupul petrolier ruds Lukoil, va creste cu pana la 583,2 milioane lei (aproximativ 136 milioane euro), de la 246,5 milioane lei la 829,7 milioane lei, pentru acoperirea pierderilor si asigurarea continuarii activitatii, potrivit Mediafax.
"Majorarea capitalului are ca scop acoperirea pierderilor si asigurarea conditiilor legale pentru desfasurarea activitatii", a declarat pentru MEDIAFAX coordonatorul strategiei de dezvoltare a Lukoil Romania, Constantin Tampiza.

Propunerea a fost aprobata in AGA la 30 noiembrie.

Operatiunea va fi realizata prin emiterea a 23,2 milioane de actiuni, cu o valoare de emisiune de 25,1 lei.

Rafinaria este controlata de Lukoil Europe Holdings, inregistrata in Olanda, care are o participatie de 94,6%.

SIF Muntenia si actionari persoane fizice care au impreuna 5,24% din titlurile rafinariei au votat pentru cresterea capitalului social.

Fondul de investitii Broadhurst Investment Limites, care are 0,1% din capitalul rafinariei, a votat impotriva majorarii capitalului, iar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, a carei participatie este de 0,006%, s-a abtinut de la vot.

Grupul Lukoil detine in Romania, pe langa rafinaria de la Ploiesti, o retea de peste 300 de benzinarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri